Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Okul Çevresindeyken, Çocuk Sesiyle Yol Tarif Eden Navigasyon Uygulaması

Okul Çevresindeyken, Çocuk Sesiyle Yol Tarif Eden Navigasyon Uygulaması

IF Insurance için hazırlanan “Slow Down GPS” uygulamasında, otomobilinizle çocukların yoğun olduğu bölgelerden geçerken, yol tarifini çocuklar yapıyor.

İsveçli ajans Forsman & Bodenfors’un, Sigorta şirketi IF Insurance için hazırladığı sesli navigasyon uygulaması “Slow Down GPS”, sürücülere özellikle çocukların yoğun olduğu bölgelerde otomobil kullanırken daha dikkatli ve yavaş olmalarını hatırlatıyor.

Slow Down GPS” in diğer sesli navigasyon uygulamalarından farkı şu: Eğer o sırada bir okulun ya da çocukların bulunduğu bir çevreden geçiyorsanız, standart navigasyon sesi bir anda bir çocuğun sesine dönüşüyor ve size yolu bu şekilde tarif etmeye devam ediyor.

Ajans; uygulamayı geliştirirken, bunu etrafta çocuk olduğunu belirten sesli bir uyarı işareti olarak olarak düşünmüş. Geliştirilmesi neredeyse bir yıldır süren uygulama şuanda İsveç, Finlandiya ve Norveç’te kullanılabiliyor.

Slow Down GPS” in çıkan ilk versiyonunda İskandinavya’da tüm okul ve anaokullarının GPS konumları uygulamaya tanımlıymış. Sonrasında ise IF, kendi sitesi üzerinden insanlara daha fazla konum bilgisi ekleme imkanı tanımış.

Görsel; Youtube