Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sprite Nefrete Karşı Sevginin Gücünü Gösteriyor

Sprite Nefrete Karşı Sevginin Gücünü Gösteriyor

Sprite, yeni reklam kampanyasında nefret söylemlerine sevgiyle nasıl karşılık verileceğini anlatıyor.

Sosyal medya platformları artık her insanın günde en az 2-3 saatini geçirdiği uçsuz bucaksız bir dünya konumuna geldi. İnternet kullanımının rahatlığı ve kolaylığı her ne kadar işimize yarasa da karşımıza çıkardığı olumsuz durumlarda mevcut ve bu sorunlarda  gün geçtikçe şiddetlenerek artıyor. Artık hayatımızda ”siber zorbalık” diye bir kavram var. Bir kişinin iletişim araçlarını kullanarak belirli bir zaman içerisinde veya sürekli olarak, kişi ya da gruba yönelik kasıtlı bir şekilde psikolojik, sözel veya görsel saldırgan davranışlar sergilemek anlamına gelen siber zorbalık; bireylerin tehdit edilmesi küçük düşürülmesi, dışlanması veya ayrımcılığa maruz kalması şeklinde ortaya çıkıyor. İnternet hepimizin birçok insanla temas halinde olmamızı sağlayan bir araç ancak bu bağlantı her zaman sağlıklı ve saygılı bir şekilde gelişmiyor maalesef. Zorbalar her yerdeler ve muhtemelen birçoğu internet üzerinden yapılan yorumların insanların gerçek yaşamlarında neden olduğu zararların farkında bile değiller.

Nefrete Karşı Sevgi

Siber zorbalık konusunda farkındalık yaratmak isteyen Sprite ise I Love You Hater adını verdiği yeni kampanyayla karşımızda. Santo Buenos Aires / Digitas reklam ajansı iş birliğiyle, Twitter’daki zorbalık içeren mesajları birbirinden ayıran bir sistem geliştiren marka bu sayede geçen yıl 1.000’den fazla tweet ile 565 farklı kişiye zorbalık yapan bir genci keşfetti. Aguante el Cofler kullanıcı ismiyle Twitter üzerinde çok aktif bir profile sahip.

Sprite, bu genci örnek alarak hazırladığı reklam filminde ne olduğundan habersiz olan Cofler’i bir binaya çağırıp içeride sosyal medyada kendisinin çeşitli şekillerde kötü sözler söylediği 100 kişiyle karşı karşıya getiriyor. Her birinin üzerinde farklı sözlerin yazılı olduğu tişörtleri giyen kişiler birer birer bu gencin etrafını sarıyor ve tam o sırada efsanevi grup The Beatles’ın “All You Need Is Love” çalmaya başlıyor ve nefret yerini sevgiye bırakıyor.

Sosyal medyanın negatif yönleri arasında sayabileceğimiz, bireyi ötekileştiren ve kişiliğine yönelik saldırılara karşı savunmasız bırakan yapısından faydalanarak popülerlik kazanan eleştirel hesaplarla mücadele için Sprite, sevginin gücünü ve nefretin bireyi yıldırmamasını, aksine doğru yolda yürümeye devam etmesi için motive etmesi gerektiğini başarılı bir şekilde anlatıyor. Nisan 2019’da yayınlanan reklam filmiyle Sprite hedef kitlesine yazın gelişiyle ferahlamayı vaad ediyor ve bunu eleştirilere odaklanarak değil de her insanın içinde olan iyiliği görerek yapmaya yönlendiriyor.

Reklam filminin kamera arkası videosu da en az reklam filmi kadar ilgi çekici.

Künye 

Reklamveren: Sprite
Reklam ajansları: Santo Buenos Aires / Digitas
Yönetmen: Lemon
Prodüksiyon: Ladoble
Sanat yönetmeni: Fernanda Chali
Editör: Emiliano Fardaus
Post prodüksiyon: Luis Staffolani ve Cynthia Fuentes
Müzik: Papa Music

Görsel: YouTube