Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Siber Zorbalığın Yaydığı Acıyı Çikolatayla Dindirmek

Siber Zorbalığın Yaydığı Acıyı Çikolatayla Dindirmek

MullenLowe MENA ve Karim Bourgi iş birliğiyle yaratılan “Chocapologies” siber zorbaların verdiği rahatsızlığı çikolatalı özürlerle telafi etmeyi hedefliyor.

İnternet bilgiye ulaşmak için harika bir yer. Öte yandan bilgi kadar acımasızlığın da bol olduğu bir ortam. Ne yazık ki siber zorbalar insanların yaşamında derin yaralar açabiliyor. Çikolata ustası ve influencer şef Karim Bourgi bu çevrimiçi nefrete yabancı değil. Bu yüzden kendine şu soruyu sormuş: “İnterneti benim için ve binlerce diğer kurbanlar için “daha tatlı” bir yer yapabilecek herhangi bir şey var mı?”

Şef Karim Bourgi aklındaki bu fikirleri Dubai merkezli reklam ajansı MullenLowe MENA‘ya açmış. Güçlerini birleştiren şef ve ajans; siber zorbalığın yıkıcı sonuçları hakkında farkındalığı artırmak için Chocapologies kampanyasını başlatmışlar. Sonuçta, hassas ve şık bir şekilde tasarlanıp paketlenmiş üç farklı çikolata ortaya çıkmış.

Zorbalığı unutturacak Çokapolojiler

MullenLowe MENA ekibi kapsamlı bir araştırmadan sonra, çikolataların temelini oluşturacak içerikleri seçmiş. Bu içerikler; nefret mesajlarından, iğneleyici yorumlardan, trollerin ve siber zorbaların uygunsuz ve kaba bir biçimde kullandığı emojilerden derlenmiş.

Her bir çikolata, kristal berraklığında sert PVC ve gıda sınıfı özel termoform plastik kalıplar kullanılarak oluşturulmuş. Ajans, “Bu fikir, gıda kalıp yapımının sınırlarını, dünyadaki en iyi gıda kalıpçılarının bile mümkün olmayacağını söylediği bir hassasiyet ve ayrıntı seviyesine yükseltti” diyor. Karim Bourgi, ekibin üç çikolata kalıbının her biri için tema belirlemesine yardımcı olmuş. Belirlenen temalar; nefret mesajları, bedene yönelik aşağılama ve siber zorbalık olarak sıralanıyor.

chocapologies chocapologies chocapologies

Künye:

Ajans: MullenLowe MENA, Dubai
Müşteri: Karim Bourgi
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Paul Banham
Yaratıcı Yönetmen: Prerna Mehra
Sanat Yönetmeni: Adela Fataliyeva
Metin Yazarı: Paul Banham
İllüstratör: Adela Fataliyeva, Madruth Zaman
Fotoğraf: Rahul Menon

Görsel: YouTube


Bigumigu Yazarı
| GENEL