Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı

Sosyal İletişim Projesi Good 50×70 2010 başlıyor!

Good 50×70 bu yıl 4. kez düzenlenecek olan bir sosyal iletişim, bazılarının deyimiyle de sosyal tasarım projesi, bir yarışma. Bugüne dek Unicef, WWF, Amnesty International, AMREF, Emergency, Greenpeace, LILA gibi uluslararası sivil toplum kuruluşlarının belirlediği konular için 7 ayrı başlık altında yarışmalar düzenlediler. Geçen yıllarda brief’ler genellikle şu konular ile ilgiliydi: küresel ısınma, çocuk ölümleri, avlanma, insan hakları ihlali, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, savaş mağdurları, susuzluk.

Tasarımcılar ve reklam yazarları afiş tasarımlarını juriye sunuyorlar. Eleme sonrasında seçilen afişler birçok ülkede sergilenme imkanı buluyor, bu yüzden de bu yarışma katılımcıların seslerini uluslararası platformda duyurabilmesi ve prestij icin iyi bir fırsat. Zira yarışmaya dünyanın her yerinden çalışma gönderebiliyorsunuz.

Yarışmada her yıl mutlaka eleme sonrası online olarak sergilenen afişler arasında çok sayıda türk katılımcıların işlerini görüyorum. Hem konuların sosyal sorumluluk çevresinde olması hem de katılımcılara yeni yeni kapılar açıyor olması bakımından her yıl severek takip ettiğim, bu yıl ise bir değişiklik yapıp katılmayı da planladığım bir yarışma.

Bu sene için başvuruların başladığı gün; 12 Nisan, işleri yüklemek için ilk gün; 12 Mayıs ve son gün ise 12 Haziran.