Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokağa Bırakılan Eşyaların Haritasını Çıkaran Uygulama Trashswag

Sokağa Bırakılan Eşyaların Haritasını Çıkaran Uygulama Trashswag

Craigslist'in insanların artık kullanmadığı eşyalar için kullanılan versiyonu Toronto'da hizmet veriyor.

Bazı kültürlerde -bizde çok gelişmiş olmasa da- artık kullanmadıkları mobilyaları kapının önüne bırakma uygulaması çok yaygın. Biz genellikle ihtiyacı olan birilerine veririz belki de bunun nedeni sosyal çevremiz daha geniş olmasıdır. Örneğin Amerika’da insanlar ikinci el kültürü de yaygın olmasına rağmen çoğu zaman taşınırken eşyalarını sağlam bir şekilde apartmanlarının önüne indirirler satmak ya da kullanabilecekleriyle değiş-tokuş etmek yerine.
Trashswag projesi de dışarıya atılmış mobilyaları bir mobil uygulamada topluyor, yolda gördüklerinizi mobil telefonunuz yardımıyla kullanıcıların değiştirebildiği sanal haritaya ekleyebiliyorsunuz, insanlar da ihtiyacı olan tipte mobilyaları oradan takip edip gidip alabiliyorlar. Bunun için Amerika’da semtlerin, üniversitelerin kendi internet siteleri olur ama yalnızca kendi civarı için geçerli olur; bu uygulama Toronto’nun herhangi bir yerindeki insanın yararlanabileceği bir uygulama olmuş. Mobil uygulama vasıtasıyla eşyaları raporlarken #trashswag etikeyiyle Twitter’a da gönderebiliyorsunuz.
Yalnızca gördüğünüz eşyanın fotoğrafını çekip, verebileceğiniz kadar bilgi ekleyip haritada lokasyonuyla birlikte işaretlemeniz yeterli. Aynı zamanda yeni eşyalar haritaya eklendiğinde haberdar olmak için kayıt da olabiliyorsunuz.