Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola ve American Idol Kitle-Kaynak Yöntemiyle Şarkı Yaratacak

Coca-Cola ve American Idol Kitle-Kaynak Yöntemiyle Şarkı Yaratacak

Coca-Cola Amerikalı ünlü TV şovu American Idol'da ikinci bir Call Me Maybe vakası yaratmaya çalışacak.

Markalar tüketicilerin ne istediğini anlamanın en iyi yolunun kendilerine sormak olduğunu fark ettiğinden bu yana medya araçları ve şirketlerin kullanıcı üretimi içerikli projeleri artıyor.
Amerika’nın ünlü televizyon şovlarından American Idol, Coca-Cola ile işbirliği yapıyor ve kitle-kaynak yöntemiyle hayranların yaratacağı, pop yıldızı Carly Rae Jepsentarafıından söylenecekbir şarkı yaratıyor.
Projenin ismi Perfect Harmony, kapsamında da izleyiciler Facebook ile bağlanıp her hafta Take a Picture adlı şarkının sözlerini oylayacak. Oylamaya katılanlar özel video içerikleri, video klipler ile yarışma ve Coca-Cola’dan özel hediyeler kazanma şansı yakalayacak.
Mayıs ayında Jepsen American Idol’ın finalinde izleyicilerin yönlendirmesiyle oluşan şarkıyı ilk kez söyleyecek. Geçen yaz Call Me Maybe şarkısı ile yükselipbir sosyal medya ve pop kültürü harikası olanJepsen’ın projede yer alması değerli, diğer yandan da projenin sosyal ve dijital olması.
İzleyicilerle etkileşime sürekli kılmanın yolunu yeni içeriği onlar için sırayla vermekte bulan proje bu anlamda da başarılı, böylece marka ve izleyiciler arasında daha güçlü bir bağ oluşuyor.
Belki de ikinci bir Call Me Maybe patlamasının arkasındaki isim olma şansını yakalayacak Coca-Cola projesinin bir diğer akıllı yani ise diğer kitle-kaynak projeleri gibi yaratıcı süreci ve kontrolü tamamen izleyicilerin eline bırakmayıp, onları oylama ile yakalıyor olması.
https://www.youtube.com/watch?v=pzrqim5HHyo