Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Size Özel Termostat Ayarlı Bir Ceket

Size Özel Termostat Ayarlı Bir Ceket

Mercury; sesle aktive edildiğinde entegre ısıtıcıları sayesinde her hava koşulunda sizi doğru ısıda tutabilen bir mont.

Giyilebilir / taşınabilir teknolojiler hayatın her alanına girmeye ve günlük yaşam içerisinde akıllı çözümler sunmaya devam ediyor. Kimileri hiçbir anı kaçırmamamıza odaklanırken kimileri bizi sağlıklı yaşama doğru yönlendiriyor. Kickstarter üzerinde fonlanmakta olan Mercury Intelligent Heated Jacket ise hava koşulları ne kadar sert olursa olsun bizi sıcak tutan bir mont.

Ministry of Supply tarafından yaratılan Mercury, dışarıdaki ısıya göre otomatik olarak uyum sağlıyor ve zaman içinde sizin davranış ve alışkanlıklarınızı daha iyi anlayabiliyor. Amazon Alexa gibi bir sesli asistan aracılığıyla aktive ettiğiniz ceketin içerisinde neredeyse hiçbir ekstra ağırlık yaratmayan (100 gram ağırlık, 1 mm kalınlıkta) karbon fiber ısıtıcılar bulunuyor. Dolayısıyla kullanılmadıklarında varlıklarını unutuyorsunuz. Ancak dilediğinizde ceketin akıllı termostat sistemi sayesinde bu ısıtıcılar devreye giriyor ve anında 10 Watt’a varan ısı yayarak (57ºC yani bir fincan kahvenin ısısına denk gelecek kadar) zorlu hava koşullarında bile üşümemenizi sağlıyor.

mercury_ministry of supply_kickstarter_bigumigu

mercury_ministry of supply_kickstarter_bigumigu_10

Size Özel Isı Ayarları

Mercury, gerçek zamanlı olarak tepkisel veya proaktif ısıtmayı kullanarak ısınızı sürekli güncelliyor ve vücut ısınız için en iyi koşulları sağlıyor. Vücut ısınızı ve dış ısıyı ölçerek doğru zamanda doğru sıcaklığı buluyor. Yani size özel bir mikro iklim yaratıyor. Böylece fazla ya da az ısınmak gibi endişelere de mahal kalmıyor. Cep bölümündeki ısıtıcılarla eldivenleri unuttuğunuz günler için de ideal bir çözüm sağlıyor.

Her ne kadar Mercury hareketi veya dış ısı değişikliklerini algılamak üzere önceden eğitilmiş olsa da, öğrenebilen bir teknoloji içerdiğinden kendisine geri dönüş yaptıkça sistemin giderek daha iyi çalışması sağlanabiliyor. Böylece sizin tercihlerinize göre size özel otomatik ayarlar yapılabiliyor.

Kadın ve erkek modelleriyle Mercury; bir çok cebi, kablosuz telefon şarj etme özelliği, çıkarılabilir kapüşonu ve dayanıklı yapısıyla ister spor sırasında, ister doğa yürüyüşünde, isterseniz de şehir içinde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir mont. Dileyenler için kolsuz versiyonu da bulunuyor. Özellikle İstanbul gibi havası günlük olarak değişen, çok soğuktan ilkbahara iki günde geçebilen şehirlerde, ne giyeceğinizi bilemediğiniz durumlar için hayat kurtarıcı olabilir.

Mercury, hiçbir akıllı özelliği devrede olmadığında bile şık görünümlü bir dış giyim parçası. Her gün kullanabileceğiniz, sade ve her ortamla uyumlu bir mont. Su geçirmiyor, rüzgar geçirmiyor.Yüksek elastikiyet sunan mont, aynı zamanda nefes alan özellikte. Kahve çekirdekleri içeren yalıtımı sayesinde kokuya dayanıklı. Çamaşır makinesinde yıkanabiliyor ve seyahatler için de uygun, kolay taşınabilir bir mont. Yani, akıllı olmasa da kullanmaktan hoşnut olabileceğiniz bir mont görünümünde.

Kickstarter üzerindeki kampanyanın bitmesine 10 gün var. Ancak aranan fon çoktan aşılmış bile. Bu durumda teslimata bu senenin sonlarında başlanması planlanıyor.

mercury_ministry of supply_kickstarter_bigumigu_ mercury_ministry of supply_kickstarter_bigumigu_ mercury_ministry of supply_kickstarter_bigumigu_ mercury_ministry of supply_kickstarter_bigumigu_ mercury_ministry of supply_kickstarter_bigumigu_

Görsel: Kickstarter