Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sırt Çantasındaki Kano Keyfi

Sırt Çantasındaki Kano Keyfi

İstediğiniz her yerde kürek keyfi yaşamanızı sağlayan Coho; katlandığında sırt çantasına sığabilen, hafif, dayanıklı ve çok yönlü bir kano/kayak.

Şehir yaşamı insanın üstüne üstüne geldikçe bir doğaya kaçma arzusu baş gösteriyor. Kamp, doğa yürüyüşleri, su sporları ilk akla gelen kaçış yollarından. Bu ihtiyaca seslenen pek çok ürün var. Kampta kullanılabilecek pratik ürünler, yenilikçi çözümler sunan çadırlar… Coho Folding Kayak da bu çizgide bir ürün. Katlanabilen ve kolayca saklanabilen tasarımıyla Coho, her istediğiniz zaman kano keyfini yaşayabilmenizi sağlıyor.

An itibariyle Kickstarter üzerinde fonlanmakta olan Coho; daha önceki model olan K-Pak‘in geliştirilmiş, daha da hafifletilmiş yeni modeli. Henüz prototip aşamasındaki bu kano; dayanıklı malzemeden üretilmiş, hafif ve rahat bir kano/kayak. En önemli özelliği ise katlanınca sırt çantasına bile sığabilmesi. Bu da sizi büyük ve otomobille taşıması zor kano veya kayakları taşıma derdinden kurtarıyor. Böylece, 4 dakikada açılıp hazır hale gelen Coho ile gittiğiniz her yerde, su bulduğunuz an kayak yapabiliyorsunuz.

Kendi çantasıyla gelen Coho, katlı haldeyken 40 x 90 cm boyutlarına geliyor. Kurulduğunda ise sadece 9,5 kg ağırlığıyla hafif ve çok yönlü bir kayağa dönüşüyor. Alçak ağırlık noktası sayesinde su üzerinde yüksek sabitlik sağlıyor ve hafif bir kürek çekimi ile ortalama bir hıza ulaşmanıza imkan veriyor.

coho folding kayak_kickstarter_bigumigu_8

Kolay Kurulum Ve Saklama

Folding Boat Company tarafından üretilen Coho‘yu saklamak için garaj ya da depo gibi alanlara sahip olmanız gerekmiyor. Otomobiliniz için ek taşıma aksamlarına da ihtiyacınız yok. Zira Coho’yu kullanmadığınızda çantasında saklıyorsunuz ve her yere bu şekilde rahatça gidebiliyorsunuz. Bu da benim gibi “Ah bir kayağım olsa ne güzel olurdu” diyip de onu oradan oraya nasıl götüreceğini bilemeyenler için nefis bir çözüm. Üstelik Coho’nun çantası başka eşyalarınızı da içine alabiliyor. Bu da ek bir fayda tabii.

Patentli kelebek iskelet, basit ve kurulumu kolay bir tasarım. 8 parçadan oluşan kılıfı bir kez iskelete geçirdikten sonra kurulum için, kayağı yana doğru açıp yerine kilitliyorsunuz. Özel pompası ile kılıfın içine biraz hava bastıktan sonra sulara açılmaya hazırsınız. Bu kadar kolay.  Kayağın uçaklarda kullanılan alüminyumdan üretilen iskeletini kurmak için gerekli her şey, kayağın polyesterden üretilmiş dayanıklı özel kılıfının içerisinde kalıyor. Yani, parça kaybedeceğim veya unutacağım diye endişe etmenize gerek yok. Aynı şekilde katlandığında da her şey yine kılıfın içinde kalıyor, dolayısıyla yine geride bir şey unutma derdi kalmıyor.

Coho; doğa fotoğrafçıları, balıkçılar, kampçılar, etrafı farklı göze görmek isteyenler, avcılar, izciler, su sporlarını sevenler ve doğa yürüyüşçüleri için ideal bir çözüm sunuyor. Piyasadaki ilk katlanır kayak olmamakla birlikte rakipleri arasında kurulum kolaylığı ve daha uygun fiyatıyla ayrışıyor. Kickstarter kampanyasında başarı sağlanırsa teslimatın Haziran ayında yapılması planlanıyor.

coho folding kayak_kickstarter_bigumigu_8

coho folding kayak_kickstarter_bigumigu_8 coho folding kayak_kickstarter_bigumigu_8 coho folding kayak_kickstarter_bigumigu_8

Görsel: Kickstarter