Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sen Hiç Atatürk’ü Gördün Mü?

Sen Hiç Atatürk’ü Gördün Mü?

Koç Holding, Atatürk'ün bıraktığı izleri gördüğümüzü hayatımız içerisinde her an, her yerde anlatan duygu yüklü bir 10 Kasım filmi hazırladı.

Her 10 Kasım‘da etki bırakan anma filmleriyle gündeme gelen Koç Holding’in bu seneki filmi de yine duygu yüklü bir film. Film, Atatürk’ü görmenin illa onu gerçekten görmek demek olmadığını, Atatürk’ün yansıma ve izlerini her an hayatımızda, çevremizde bulabileceğimizi söylüyor.

Publicis İstanbul tarafından yaratan film küçük bir çocuğun dedesine “Sen hiç Atatürk’ü gördün mü?” diye sormasıyla başlıyor. “Gördüm, daha bu sabah hem de” diyerek yanıtlayan dedenin sözleri bir köy okulunu boyayan kadın öğretmenin görüntüleriyle eşleşiyor. Sonra bozkıra bir fidan diken bir adamın görüntüsü üzerine “Gördüm diyor, bozkırın ortasında bir başına.” diyen bir kadın sesi geliyor. Jimnastik yapan kız çocuğu, göklerde süzülen kadın pilot, doğan güneş ve genç asker… Hepsi Atatürk’ün yansımaları olarak aktarılıyor.

Film “Görüyor musun? Seni hiç unutmadık.” diyerek sonlanırken; bugünün hayatından ilham veren görselleri Atatürk’ü gördüğünü anlatan insanların sesleriyle birleştiriyor. Böylece hüzün ve özlemi odağına almak yerine; Atatürk’ün hayatımıza kazandırdıklarını hatırlatarak güç vermeyi seçiyor. Bunu yaparken de Atatürk’ün en bilinen sözlerinden birine güçlü bir gönderme yapıyor:

“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.”

 

 

Künye:
Reklamveren: Koç Holding A.Ş.
Reklamveren Temsilcileri: Oya Ünlü Kızıl, Okyar Tuncel, Sevgim Turan, Çiçek Demirci, Emin Çalışkan
Reklam Ajansı: Publicis İstanbul
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Can Faga
Yaratıcı Ekip: Melih Ediş, Duygu Yegül, Nil Merdan, Gözde Menemenlioğlu, Kerem Çeteci, Güney Türkel, Cem Işık
Yapım: Arzu Köksal, Ayten Güneş
Müşteri İlişkileri: Ezgi Ataseven, Sanem Türkmen, Setenay Sever
Radyo Dış Ses: Can Faga
Grafik: Yahya Mayda, Mehmet Hasılcıoğullları
Yapım Şirketi: Depo Film
Yönetmen: Serdar Dönmez
Müzik: Michel Polnareff / Qui a tué grand maman?

 

Görsel: YouTube