Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şekilden Şekile Giren Tırmanma Duvarı

Şekilden Şekile Giren Tırmanma Duvarı

Kaos Endeløs, İskandinav tasarım anlayışını yansıtan, pek çok farklı işleve bürünebilen bir mobilya.

Modern aileler için akıllı çözümler sunmayı amaçlayan Norveçli tasarım stüdyosu KAOS, Endeløs isimli esnek duvar üniteleriyle bugünlerde Kickstarter’da beğeni topluyor. Endeløs, tasarımcılarının çocukluklarında sahip oldukları tırmanma duvarına duydukları özlemden ilham alıyor. Ama sadece bir tırmanma duvarı değil; yeri geldiğinde bir saklama ünitesi, yeri geldiğinde bir çalışma alanı işlevi görebilen minimalist ama çok yönlü bir ürün. Endeløs (Endless, Sonsuz) ismi de ürünün farklı formlar alabilen işlevselliğini anlatmak için seçilmiş.

İsveçli çocuk mobilyaları üreticisi Stokke için de ödüllü tasarımlar yaratmış endüstriyel tasarım stüdyosu Permafrost Design Studio iş birliğiyle üretilen Endeløs, tam İskandinav tarzı bir mobilya. Görünümü sade ve şık, küçük alanlara uyumlu ve zaman içerisinde değişik ihtiyaçlara yanıt verebiliyor. Yani Endeløs, çocuğunuz büyüdükçe bir kenara atacağınız bir şey değil; onunla beraber büyüyen bir ürün.

Çok İşlevli, Esnek Tasarım

Metal aksamları pirinç, gövde ise dişbudak ağacından üretilmiş. 3 farklı boyda geliyor. Raf, saklama çantaları, düzenleyiciler, masa ve ahşap harfler gibi aksesuarlara sahip. Kolayca takılıp çıkarılan bu aksesuarlar aracılığıyla Endeløs’u size özel hale getirebiliyorsunuz. İster ufak tefek eşyalarınız için bir düzenleyici, ister çocuğunuz için bir tırmanma duvarı, isterseniz üzerinde bilgisayarınızla çalışabileceğiniz bir çalışma masası, isterseniz bir kitaplık olabiliyor. Kullanım alanı size kalmış; salonda, banyoda, çocuk odasında, antrede, banyoda, çalışma odanızda, ofiste ya da her nerede isterseniz orada kullanabiliyorsunuz

Kickstarter’daki kampanyasının bitmesine 1 ay gibi bir süre olmasına rağmen aradığı fona hemen hemen ulaşmış olan Endeløs, kampanyada başarıya ulaşacak gibi görünüyor. Bu durumda teslimata 2018 Nisan’ında başlanması planlanıyor.

Görsel: Kickstarter