Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Gerçekliği Telefon Kılıfına Taşıyın

Sanal Gerçekliği Telefon Kılıfına Taşıyın

iPhone için geliştirilen Figment VR, sanal gerçeklik deneyimini her an yanımızda taşıyabileceğimiz telefon kılıfına dönüştürüyor.

Sanal gerçekliğin tanımı ve kullanım alanı üzerine teorik tartışmalar sürüyor. Örneğin Google Cardboard ile Oculus gibi ürünler aynı teknolojiyi temsil ediyor mu? Yoksa biri basit, diğer gelişmiş sürümleri mi? Pratikte sonuçlar benzer olsa da kullanımı deneyimindeki küçük farklılıklar teknolojinin büründüğü çehreye etki ediyor. Öte yandan gelişmiş sanal gerçeklik gözlükleri de son kullanıcıya ulaşarak piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Tam bu sırada Kickstarter üzerinde başlatılan Figment VR isimli bir kampanya sanal gerçeklik gözlüklerini çok daha ulaşılabilir bir yere taşıyor; telefon kılıfına. Oculus veya Gear VR gibi gözlükleri her an yanımızda taşıyamıyoruz, Google Cardboard ise diğer gözlüklerle aynı boyutta olmakla birlikte tek farkı hafifliği. Tüm bunların yanına Figment VR, tek tuşla açılan ve sanal gerçeklik deneyimini 360 derece video izleme keyfini her an taşınabilir hale getiriyor.

Bunun yanı sıra kamera önünde bulunan lensiyle artırılmış gerçeklik uygulamalarının da gözlemlenmesini sağlıyor. Kampanyanın sona ermesine 53 gün varken hedeflenen miktarın 2/3’ünü toplayan Figment VR, yakın zamanda hayatımıza gireceğinin de sinyallerini veriyor.

Slip in & out

Görsel; Figment VR