Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karaya Oturmuş Uçak İçinde Galaksiler Arası Işık ve Ses Yolculuğu

Karaya Oturmuş Uçak İçinde Galaksiler Arası Işık ve Ses Yolculuğu

Porta Estel·lar isimli ışık ve ses tabanlı projeksiyon gösterisinde evrenin ve dünyanın farklı boyutları

Uzayın boyutlarını ve boşluğunu düşündüğümüz zaman birey özünde kalan sorunumuzun da ne derece değerli veya değersiz olduğunu sorgulayabiliyoruz. Herhangi bir şeyin parçası olma istediğimizle Dünya’nın, Güneş Sistemi’nin veya Samanyolu’nun bir noktasına kendimizi sıkıştırabiliyoruz. Barselona’daki Ciutadella parkında kurulan gösteri alanıyla Eylül ayı boyunca ziyaretçilere dünya dışı mekanlar bir ışık ve ses gösterisiyle aktarıldı.

Eduardo Cajal ve Playmodes ortaklığıyla gerçekleştirilen Porta Estel·lar (Katalanca’da Yıldız Geçidi) isimli projede artık kullanılmayan ve emekliliğe ayrılmış bir uçak gövdesini bütünsel bir uzay gösterisine dönüştü. 200 metre LED ve yaratılan 3 boyutlu simülasyonla uçak fiziksel olarak bir milimetre hareket etmeden; kalkış ve uzay doğru hareket edişi ardından solucan deliğine girip diğer dünyalara ziyaret ediyor. Ardından da hikaye Dünya’ya geri dönerek son buluyor.

Projeksiyon yansıtma ile kurgulanan işitsel/görsel performanslar her zeminde kendi dilini yaratıyor. Ancak bir de mekan olarak seyahat amaçlı üretilen bir araç eklenince bütünselliğini kuvvetlendirip deneyimi arttırıyor.

Görsel; Vimeo