Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Benliğe Olan Takıntınız Ya Çok Artarsa

Sanal Benliğe Olan Takıntınız Ya Çok Artarsa

Victoria Vincent’in yaptığı kısa animasyon Kittykat96, internet ünlüsü “ünlü ünsüz”lerden ilham alıyor ve onların kimlik ayrımlarını bir parça bize gösteriyor.

İnternette ünlü ünsüzler dört bir yandan etrafımızı sarıyor, bizi hayatlarına daha da dahil ediyorlar. Andy Warhol, herkes 15 dakikalığına ünlü olacak demişti ama araştırmalar gösteriyor ki 8 saniye bile birinin dikkat çekip ünlü olması için artık yeterli bir süre.

Victoria Vincent de yeni animasyon kısasında internet ünlüsü bir genç kızın gerçek ve sanal benliklerinin birbirinden kopuşunu çizgileriyle anlatıyor. Bu arada Victoria Vincent ismini “Cat City” kısa animasyonuyla duymuş olabilirsiniz, hem biz daha önce bu kısa animasyonu haber yapmıştık hem de bu sene İCAF havuz başı filmleri seçkisinde gösterilmişti.

Gerçek mi Yoksa Sanal mı Değerli Olan?

Kittykat96’ya geri dönecek olursak, sanatçı bu projede, kendi kişisel deneyimlerini bir yaz boyunca takip ettiği vlogger’ların paylaşımlarıyla birleştirerek bu animasyonu yaratmış. Sonuç ise deniz yeşili ve şeftali pembesi renklerinin hakim olduğu bir dünyada sanal kişiliğiyle çatışma yaşayan karakterin paylaşımlarının sinir bozuculuğunu gösteren bir animasyon. Hatta karakter yer yer geri alma, silme gibi klavye komutlarını bile sanal benliğinden kurtulmak için kullanıyor. Ama tabii bu çabalar çaresiz, sadece iki dünyayı daha da bulanıklaştırmaya ve aradaki gerginliği artırmaya yarıyor.

Yalnızca ses efektleri ve görsel kullanmasına rağmen filmde bir kopukluk hissetmiyorsunuz, yani zaten filmde diyaloğa gerek yokmuş. Bir de mizah duygusu ile birleşince internete olan saplantımızı ve sanal benliklerimizi nasıl yarattığımızı çok güzel sorguluyor, sorgulatıyor.

Görsel: Vimeo