Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sahte WWF Tsunami İlanı ve Filmi

Sahte WWF Tsunami İlanı ve Filmi

Tsunami faciasının öldürdüğü yüzbinlere dikkati çekmek için 9/11’in psikolojik etkisinden faydalanmak. Başta alışılagelmiş bir sosyal reklam gibi görünse de iş biraz da karışık gibi görünüyor.

DDB Brazil’in WWF için yaptığı Tsunami ilanı hafta başından beri internette dolaşıyordu. Sanırım Amerika kıtasında epey polemik yaratmış bu iş. Bugün videosu da çıktı ortaya. Brezilya’dan Brainstorm #9 blogundan öğrendiğime göre bu iş için One Club’da ödül de almış.

İşin daha da berbat yanıysa, WWF bir basın bülteni yayınlayarak ilanı sahiplenmediğini ve onaylamadığını açıklamış. Yani müşterinin görmediği, onaylamadığı, yayınlanmayan bir işle ödül almış DDB Brazil ajansı. Hayalet bir ilanın dönüp dolaşıp yeniden ajansı vurması ironik olmuş.

Ödül organizasyonlarının bu tip hilelere karşı ajanslara müsama tanımaması için şöyle de bir kampanya var, metni okumanızı öneririm.

Başbakanımızın önerdiği gibi YouTube’a girebilenler de MSNBC’den Keith Olbermann’ın DDB Brazil CEO’su hakkında çok acaip laflar ettiği şu videoya bakabilir.

Eski Bigumigu takipçileri 2006’da yine felaketler üzerinden giden Lego ilanlarını ve bir anda kopan fırtınayı hatırlamışlardır belki bu haberi okuyunca.
Link: Wwf | 9 11