Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW Vision EfficientDynamics Concept

BMW Vision EfficientDynamics Concept

63. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı yaklaştıkça bombalar da gelmeye devam ediyor. Mini’nin Coupé’sinden sonra BMW de oldukça etkileyici bir konseptle karşımızda: Vision EfficientDynamics Concept.

BMW’nin bu yenilikçi konseptinin felsefesi, performansından feragat edilmemiş fakat tüketim ve salınım değerleri de minimize edilebilmiş bir spor otomobil yaratmak olarak özetlenebilir. Vision EfficientDynamics konsepti gerçekten de çok başarılı veriler sunuyor. Aracın turbodizel motoru, BMW’nin başarılı 6 silindirli 335 turbodizel motorunun yarım olarak kullanılmış hali. Uzun süredir BMW’nin yeni küçük modellerinde kullanmak üzere 3 silindirli motorlar üzerinde çalıştığı dedikodusu da böylece doğrulanmış oldu.

163 HP gücündeki 1,5 litrelik bu motor dışında araçta 2 adet de elektrikli motor bulunuyor. 4 tekerden çekişli araçta içten yanmalı motor ve elektrikli motorlardan birisi aracın arkasında yer alırken diğer elektrikli motor aracın önünde yerleşmiş durumda. Araç sollama gibi maksimum güç kullanılan durumlarda araç 356 HP güce ve 590 lb-ft torka ulaşabiliyor. Azami hız 250km/s olarak sınırlandırılmış. Aracın 100km’de yakıt tüketimi sadece 3,76 litre. CO2 emisyonu ise kilometre başına 99 gram. 0-100km hızlanmayı 4,8 saniyede gerçekleştirebilen aracın 2+2 kişilik bir oturma düzeni bulunuyor.

 

Plug-in hybrid denilen, içten yanmalı motorun gücü dışında fişle de şarj olabilen türde bir hibrit olan Vision EfficientDynamics konseptinin lityum polimer pilleri, 2,5 saatte tam şarj olabiliyor. Tam elektrikli konumda 50km seyahat edilebiliyor bu şarjla.

Bu yazı daha önce Carluvr.com'da yayınlanmıştır.