Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
One Origin. Two Originals: BMW’nin Yeni 1 Serisi Kampanyası

One Origin. Two Originals: BMW’nin Yeni 1 Serisi Kampanyası

BMW, sosyal medya ve internet mecrasını çok aktif ve başarılı kullanmayı hedefliyor. 10 yıl önceki BMW Films projesi yıllarca tüm interaktif sunumlarda kullanılmıştı. BMW hala bu konuda çıta projelere ve kampanyalar geliştirmeye devam ediyor.

Önümüzdeki yıl piyasaya çıkması beklenen tamamen yenilenecek BMW 1 serisinin lansmanı öncesi de ilginç bir kampanyaya başladı. Yeni 1 serisinin 3 ve 5 kapılı olacak iki modelini tanıtmak için "One Origin. Two Originals" başlığıyla bir süredir lansman yüzü olmak üzere kardeş kastlar aranıyordu. Yeni açılan sitede de bu ikizlerle yapılan konuşmalar yer alıyor.
http://www.2originals.com/tr_tr/

Site uluslararası olarak hazırlanmış ve dil uyarlamaları da merkezi olarak yapılmış gibi görünüyor. Bu yüzden Türkçe kelimelerde büyük harf "i" yerine "ı" yeralması gibi bazı aksaklıklar göze çarpıyor. BMW'nin Almanya'da basılan Türkçe broşürlerinde de görülen bu font hataları, Türkiye pazarına özensiz bir yaklaşım varmış düşüncesini uyandırıyor bende. Onun dışında kampanyanın merkezi yürütülmesi ve Türkçe sayfa desteğinin de olmasını elbette çok olumlu karşılıyorum.

Sayfada kampanyaya katıldığınızda bir de hediye kazanma şansınız doğuyor: iPad 2'nin "One origin, two originals" özel sürümlerinden biri. Kırmızı ve Mavi iPad 2 güzel bir fikir olmuş. Araçların da bu renklerle lanse edileceğini tahmin etmek zor değil.

Yeni modeller Haziran'da Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.