Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sahilden Bir Günde Toplanan 35 Çuval Plastik Atıkla Sanat

Sahilden Bir Günde Toplanan 35 Çuval Plastik Atıkla Sanat

Rob Arnold, İngiltere’nin Tregantle sahilinden topladığı mikro plastik atıkları düzenleyerek sanat eseri haline dönüştürdü.

Deniz kirliliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen Rame Peninsula Beach Care oluşumunun üyelerinden Rob Arnold, geçtiğimiz Nisan ayında İngiltere’nin Tregantle sahilinde bir gezintiye çıkmış. Ancak sakinleştirici bir manzara yerine sahilin mikro plastiklerden oluşan bir örtüyle kaplandığını görmüş. Rob 4 yıldır ekibin üyesi olduğundan kirli sahil manzaralarına alışkın olsa da bu defaki kirlilik onu şoka uğratacak boyutlardaymış. Okyanusun plastikleri adeta kustuğunu gören Arnold, kolları sıvayarak plastikleri toplamaya başlamış.

Yerel gönüllülerin de yardımıyla sahilden yaklaşık 35 çuval mikro plastik toplanmış. Toplananlar arasında bir ordu oluşturacak sayıda oyuncak asker, LEGO dalış tankları ve paletleri ve daha pek birçok plastikten yapılmış eşya bulunmuş. Ancak olay temizlikle kalmamış, Gilles Cenazandotti’nin Akdeniz’deki atıklarla yaptığı hayvan heykellerinde olduğu gibi Arnold da atıkları sanata dönüştürmüş.

Görsel: imgur