Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Açlığı Bitirmek İçin Rezervasyon Yaptırın

Açlığı Bitirmek İçin Rezervasyon Yaptırın

The Hunger Project için hazırlanan kampanyada, Sevgililer Günü'nde popüler restoranlarda bir masa kazanmak için insanlar açık artırmaya girdi ve gelirleri açlıkla savaş için bağışlandı.

2016 yılının Şubat ayında McCann Sidney’in The Hunger Project Avusturalya için yarattığı “A Table to End Hunger” (Açlığı Bitirecek Bir Masa) kampanyası büyük başarıya ulaşmıştı. İkinci yılında kampanya ülke genelinde yaygınlaştırılırken Singapur ve Japonya da kapsama alındı ve 2017’nin Sevgililer Günü’nde çok daha geniş bir kitleye ulaşıldı.

A Table To End Hunger” kampanyası; Avusturalya’nın popüler restoranlarında, Sevgililer Günü gibi rezervasyon bulmanın imkansız olduğu bir günde, insanların bir masa için açık artırmaya girmeleri fikrine dayanıyordu. eBay üzerinde açılan özel sayfa aracılığılıyla elde edilen tüm gelirler de açlık konusunda çalışmalar yapan yardım kuruluşu The Hunger Project’e gidiyordu. Yani, insanlar bir masa için teklif yaparak başkalarının masasına yemek konmasına yardım etmiş oluyorlardı.

Bir yılda üç kat büyüme gösteren kampanyaya, bu yıl için 65 restoran katıldı. Kampanya için Singapur ve Tokyo’nun ünlü restoranlarının yanı sıra Avusturalya’nın sevilen mekanları da iki kişilik bir yemek ve bir şişe şarap bağışladı. Hatta restoranlardan bazıları yemeğin yanı sıra konaklama, aşçıyla tanışma ve sürpriz hediyeler gibi ek hizmetler de sundu.

Kampanya bitiminde McCann tarafından açıklanan sonuçlara göre kurumun tarihindeki en etkili farkındalık kampanyası olmuş. 5000 dolar’a alıcı bulan masalar olmuş ve toplanan yardımla 81 binin üzerinde insan için yemek sağlanmış. McCann Sidney’in genel müdürü Adam Lee, kampanyanın Avusturalya sınırlarını aşarak dünya çapında ilgi görmesinden duydukları gururu aktarırken The Hunger Project’in 2030 yılında dünyadaki açlığı bitime hedefine biraz daha yaklaşıldığını belirtiyor.

One Show ve AdFest gibi yarışmalarda ödüller kazanan kampanya bu seneki Cannes Lions’da da Direct kategorisinde Bronze Lion aldı. Kampanya şu an için sonlanmış olmakla birlikte çektiği ilgiye bakılırsa 2018 Sevgililer Günü’nde dünyanın daha çok ülkesinde yeniden devreye girmesi gayet olası görünüyor.

Künye:
Reklamveren: The Hunger Project Australia
Reklam Ajansı: McCann Sydney
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Dejan Rasic, Jerker Fagerstrom
Yaratıcı Ekip: Felix Holfve, Martin Svane
Yönetici Başkan: Adam Lee
Genel Müdür: Nicole Gardner
Müşteri Grup Direktörü: Sara Shields
Stratejik Planlama Direktörü: Roshni Hegerman
Ulusal Yayın Başkanı: Colin Tuohy
Kurgu: Matthew Flinn
Müzik: Josh Graham
Halkla İlişkiler: DEC PR
Çözüm Ortakları: eBay, Dimmi

Görsel: YouTube