Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sağlıklı Yaşamın Toksiği Olur mu?

Sağlıklı Yaşamın Toksiği Olur mu?

İngiliz atıştırmalık bar markası Perkier, sağlıklı yaşamı abartanlara mizahi bir dille sesleniyor.

Kimyasal tıbbın kurucusu ve toksikolojinin babası Paracelsus “İlacı zehirden ayıran dozudur.” derken her şeyin fazlasının zararlı olabileceğini anlatıyordu. İyi ve olumlu olarak nitelendirilen durumların bile. Paracelsus ile aynı fikirde olan Amerikalı psikologlar Jamie Long ve Samara Quintero, kişilerin tüm durumlara karşı aşırı ama etkisiz bir mutluluk ve optimistlik ile yaklaşmasını toksik pozitivizm olarak tanımlayarak, son dönemde bilhassa sosyal medyada sıkça kullanılan bir kavramı literatüre armağan ettiler. Pandemiyle birlikte giderek fetişe dönüşen sağlıklı yaşam için kavramsal bir ifade henüz bulunmasa bile sağlıklı yaşamı abartanlar için bir reklam kampanyası örneği artık mevcut.

İngiliz atıştırmalık bar markası Perkier, sağlık yaşam çabalarını abartanları tiye aldığı 30 saniyelik üç reklam filmi yayınladı. Facebook, Instagram Youtube ve diğer dijital platformlarda yayınlanan filmler, 10 Days London imzasını taşıyor. 10 Days’in kurucu ortağı ve kreatif direktörü Jolyon White, kampanya fikrinin çıkış noktasını, “Sağlıklı yaşam ve sürdürülebilirlik dünyasının kendisini fazlasıyla ciddiye aldığını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden markayı farklı kılmak ve kampanyaya biraz Perkier oyunculuğu ve mizahı eklemek istedik.” sözleriyle açıklıyor.

Perkier’a göre güneş ışınlarından yararlanmak için güneş panellerini üzerinize bağlamanıza veya soğuğun şifalı etkisinden yararlanmak için derin dondurucuya girmenize gerek yok. Çünkü markanın iddiasıyla ihtiyaç duyulan her şey zaten onda var.

Öte yandan geçtiğimiz Mart ayında karbon nötr sertifikasına sahip olduğunu duyuran Perkier, ClimatePartner ortaklığı ile sahip olduğu 501 ton CO2 ayak izini sildiğini açıklamıştı.

Görseller: Perkiers, Youtube, Instagram.