Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sağlıklı Yaşam Vaizi Abur Cubur Makinaları

Sağlıklı Yaşam Vaizi Abur Cubur Makinaları

Independent Health Foundation’ın hazırladığı “konuşan abur cubur makinası” videoları, insanları dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları için cesaretlendiriyor.

Dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam tarzını destekleyen bir kuruluş olan Independent Health Foundation, “Sağlıklı Seçenekler” programı dahilinde, insanları dize getiren konuşan abur cubur makinalarını hayata geçirmiş ve Buffalo Üniversitesi koridorlarına yerleştirmiş.

Toplamda 3 video var ve hepsinde makina tarafından farklı sınavlara tabi tutulan kişileri görüyoruz. Öğle yemeğini klasik yüksek kalorili ve yağlı bir atıştırmalıkla geçirmek üzere makina başına gelen, olacaklardan bihaber insanlar, bir anda karşılarında konuşan sempatik bir makine buluyor. Makinada doğal olarak sadece bir kamera, bir mikrofon, bir hoparlör ve makinayı uzaktan kontrol edecek bir devre var.

Makina yiyeceklerini alıcılara vermeden önce onlardan bazı görevleri yerine getirmelerini istiyor: Bazen aldıkları abur cuburun içindekiler kısmını yaramazlık yapmış bir çocuk gibi okutuyor, bazen aldığı abur cuburun kalorisi kadar egzersiz yapmaya zorluyor, bazen de artık daha sağlıklı besinler tüketeceğine söz verdiriyor. Zaman zaman seçtikleri bol şekerli atıştırmalıklar karşısında “Hayır! Daha sağlıklı bir şey seç!” diye azar işiten insanların yüz ifadeleri görmeye değer. Son olarak makinayla ilişkileri tabii ki gülüşmeler ve hatta kucaklaşmalarla bitiyor.

Vakıf, normalde konuşamayan makinalarla muhatap olan biz sessiz çoğunluğu da düşünmüş ve videoların sonunda kulağımıza sağlıklı yaşamla ilgili uyarılar fısıldamış. Mesela ,“20 dakika egzersizle anca yakabileceğini, 2 dakikada tüketmeye hazır mısın”; “İçindekiler kısmında çöpe benzeyenin, içindeki de çöptür.” gibi.