Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Abur Cubur Markasından Ağaç Diplerinde Minik Sihirli Kapılar

Abur Cubur Markasından Ağaç Diplerinde Minik Sihirli Kapılar

Keebler markasının karakterinden ilham alan Leo Burnett, bir haberden yola çıkarak sivil bir sanat hareketini sahipleniyor.

Golden Gate Park’taki ağacın dibindeki minik kapı medyada çok fazla yer almış ve konuşulmuştu, Leo Burnett de bu fırsatı kaçırmayarak müşterisi Keebler için kullanmaya karar verdi.Amerikalı abur cubur markası Keebler‘in karakteri ağaç diplerindeki küçük kapılarda yaşıyor, bu nedenle bu kendiliğinden gelişen doğal konuşulma marka için ideal.

Böylece Tiny Doors Project ortaya çıkıyor, proje için marka ağaçlara minik kapılar yapabilecek sanatçılarla işbirliğine giriyor. Proje için Leo Burnett’e deneysel pazarlama ajansı City Eventions da destek oluyor.

Minik kapıların kendi yarattığı gündem hiç bozulmadan yürüyor proje ve proje boyunca markanın ismi göze sokulmuyor. Minik kapılar üzerine markanın ismi yazılmıyor, yalnızca #tinydoors etiketi var. Leo Burnett proje için bir de reklam filmi çekiyor ama onda da markanın ismi geçmiyor, yalnızca Keebler karakterinin sesi dışses olarak konuşuyor.

Amerika’da şimdiye dek 40 yeni minik kapı ağaçların dibinde yerini almış, projenin ihtiyacı olan yegane şey belki de bir Tumblr sayfası ve o da burada. Tumblr sayfasında projenin ve mecranın doğasına uygun olarak bazı GIF’ler ile sevimli fotoğraflar var.
Bu da benim geçtiğimiz yıl Chicago’daki mahallemde çektiğim bir minik kapı: