Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kariyer Basamaklarına Açılan Minik Kapılar

Kariyer Basamaklarına Açılan Minik Kapılar

Bond Üniversitesi, VMLY&R imzalı kampanyasıyla mikro yeterlilik sertifikası sunduğu çevrim içi programlarını sokaklara yerleştirdiği minik kapılarla duyuruyor.

Gençlerin kariyer hedefleri doğrultusunda gerekli donanıma ve yetkinliğe sahip olması rekabetçi ortamda önem kazanıyor. Üniversitelerin endüstri ortaklarıyla iş birliği içinde geliştirdiği çevrim içi kurslar, kendisini geliştirmek isteyen gençlerin kariyerlerinde alternatifler yaratmasına imkan tanıyor.

Avustralya’nın kar amacı gütmeyen ilk vakıf üniversitesi olma özelliği taşıyan Bond Üniversitesi (Bond University), öğrencilerin kariyerini hedeflediği alanda ilerletmek ve daha derin bilgilere sahip olmasını sağlamak amacıyla bir dizi yönetici eğitimi ve profesyonel gelişim kursları sunuyor. Yeni fırsatlara kapı açabilecek bu kursları ise minik tatlı kapılarla görselleştiriyor.

bond üniversitesi

Bu minik kapıların içinde kurslar hakkında bilgi veren QR kodlar yer alıyor

Üniversitenin yer aldığı bölgedeki yerel halkı bilgilendirmek ve sürekli genişleyen kurs yelpazesini tanıtmak için yaratıcı bir yaklaşım sergileyen Bond Üniversitesi, VMLY&R tarafından hazırlanan Micro Doors başlıklı kampanyasıyla, kariyerinde büyük kapıları açmak isteyen gençlerin ilgisini çekmeyi hedefliyor. Başarı sertifikasıyla taçlandırılan microcredential (mikro yeterlilik) başlığındaki çevrim içi kurslar, her biri benzersiz bir şekilde tasarlanmış dört farklı mikro kapı ile tanıtılıyor. Mikro yeterlilik, kısa süreli kursların ardından katılımcıların bilgisini değerlendiren sınavlarla onların bu alandaki yetkinliklerini kanıtlayan kurs programlarını içeriyor.

Brisbane’de farklı noktalarda yoldan geçenlerin dikkatini çekecek bu minik kapılar Avustralya’daki yerel sanatçı Mace Robertson tarafından tasarlandı ve hazırlandı. Kamusal alanlardaki gerilla eserleriyle dikkat çeken sanatçı, doğa ve çevre konularına odaklanıyor.

Her kapı tasarımı farklı kurs alanlarını temsil ediyor. Bu minik kapıların arkasında ise konu hakkında daha fazla bilginin yer aldığı QR kodlar yer alıyor. Programlar, öğrencilerin dijital erişilebilirlik gereksinimlerini belirleme ve geliştirme konusunda yardımcı olmak için tasarlanmış. Öğrencilerin istihdam oranlarını artırmak ve becerilerini geliştirmek için sunuluyor. Mavi renkli kapılar tüm kursları, sarı renkli kapılar proje ve risk yönetimi alanını, kahverengi olanlar klinik uygulamalardaki programları, kırmızı kapılar ise itfaiyeci, ilk yardım ekipleri ve kolluk kuvvetleri için uygulamaya yönelik programları içeriyor.

Kurslar için farkındalık yaratmak ve kayıt sayısını artırmak isteyen üniversite, fiziksel bir eseri dijital bir etkileşimle harmanlayarak hem dikkat çekici bir açık hava kampanyası gerçekleştirmiş oluyor hem de kariyerlerinde bir sonraki fırsatın peşinden koşan genç profesyonellere avantaj yaratıyor. Bond Üniversitesi, kapıların yer aldığı noktaları ve Mace Robertson tarafından tasarlanan minik kapıların hazırlanma sürecini aktaran videoyu sitesinde paylaşıyor.

Künye

Müşteri: Bond University
Yönetici: Lisa Shaw
Ajans: VMLY&R
ECD: Benjamin Davis
Sanat Bölümü Yöneticisi: Guido Pecego
Yaratıcı Ekip Yöneticisi: James McKeown
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Phil Vale
Head of Broadcast & Content: Mignon Van Weeren
Kıdemli Hesap Yöneticisi: Ingrid Postle
Kıdemli Müşteri Yöneticisi: Natasha Kent
Dijital Deneyim Yöneticisi: Steve Mair
Dijital Direktör: Neil Atkin
Geliştirici: Tim Grillmeier
Kurgu: Griffin Englander
Sanatçı: Mace Robertson

Görsel: YouTube, B&T