Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Abur Cuburlara Beş Yıldızlı Yemek Değeri Katan Instagram Hesabı

Abur Cuburlara Beş Yıldızlı Yemek Değeri Katan Instagram Hesabı

Chef Jacques La Merde adlı parodi Instagram hesabı beş yıldızlı yemek ortamını abur cuburlarla işgal ediyor.

Bahsedeceğimiz Instragram hesabını ilk gördüğünüzde “acaba hangi abur cubur markası bu hesabın arkasında var” mı dersiniz veya dediniz yoksa “beş yıldızlı yemeklere ait söylemin saçmalığını ortaya çıkarmış, çok bomba” mı? Belki de önceden kendi kendinize yaptığınız bir harekete yönelik birilerinin Instagram hesabı açtığını görüp “bu da yapılmış, tamam” diyeceksiniz. Olası yorumlar bir yana, söz konusu Instagram hesabının ardında sadece Jacques La Merde adlı bir şefin olduğunu biliyoruz. Parodi niteliğindeki hesabın gerçekten beş yıldızlı bir şefin elinden çıkıp çıkmadığını merak ediyorsanız yazımızın son cümlesinde yönlendirdiğimiz röportaja da göz atabilirsiniz.

Hesap; hızlı tüketim ve sağlıksızlığıyla özdeşleşmiş abur cuburları, koca tabaklardaki ufacık porsiyonlu sunumları ve bir anlamda kutsama aracı olarak haklarında yapılan şairane betimlemelerle kafalarımızda kalıplaşmış beş yıldızlı yemek dünyasına kazandırıyor. Şubat ayından beri hesapta paylaşılanlar beş yıldızlı yemeklerin bu iki özelliğinden biraz da olsa mahrum kalmamış denilebilir.

Şu sıralar iyice yayılmaya başlamasıyla 51 bin küsur takipçiye ulaşan hesapla ilgili son cümleyi başta bahsettiğimiz gibi hesap sahibiyle yapılan röportaja ayırıyoruz.

Görsel; Chef Jacques La Merde