Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Unicef ve Snapchat, Evinden Koparılan Çocuklar İçin Bir Araya Geldi

Unicef ve Snapchat, Evinden Koparılan Çocuklar İçin Bir Araya Geldi

Unicef ve Snapchat, #BringBackOurChildhood kampanyasında, Nijerya’da evlerini terk etmek zorunda kalan çocuklar için bir araya geldi.

Geçtiğimiz yıl, Nijerya’da Boko Haram tarafından kaçırılan 200’den fazla kız çocuğunun hala kayıp olması sosyal medyada #BringBackOurGirls kampanyasının başlamasına sebep olmuştu. Unicef, bu kampanyayı desteklemek ve büyütmek için Nijerya’da yerinden yurdundan edilmiş, mülteci durumuna düşmüş 800.000 çocuk için yeni bir kampanya başlattı: #BringBackOurChildhood

Unicef’in çıkardığı “Çocukluğu Kaybetmek: Silahlı çatışmaların Nijerya ve çevresinde yaşayan çocuklar üzerindeki etkisi” raporuyla da aynı zamana denk gelen kampanyanın dikkat çeken bir yönü de gönderilen mesaj ve görsellerin kısa bir süre içinde kaybolma özelliğine sahip olan Snapchat uygulamasıyla işbirliği içinde olması.

Kampanya, Snapchat’in kaybolan görsel hizmetini, Shonduras gibi önde gelen Snapchat sanatçılarının, Nijerya, Çad, Nijer, Kamerun’daki çocukların çizimlerinden yola çıkarak hazırladıkları görselleri paylaşmak için kullanıyor.

Snapchat hikayeleri, evlerinden, yurtlarından olmuş bu çocukların evleriyle ilgili özlemini duydukları şeyler ve bunun sonucunda yaşadıkları üzüntünün altını çiziyor. Snapchat kullanıcılarının da @UNICEF hesabına, eğer evlerini terk etmeye zorlansalar, en çok özleyecekleri şeyi paylaşarak kampanyaya katılmaları istenmiş. Facebook, Twitter ve Instagram kullanıcıları da aynı şekilde kampanyada yer alabilecekler.

Snapchat ile yapılan işbirliğinin önemli taraflarından biri de, Unicef’in daha çok genç insana ulaşabilmesine sebep olması.

Unicef’in başlattığı kampanya, yeni reklam alma modeline ince ayar yapan, sponsorlu gönderiler yerine daha yaratıcı yollar arayan Snapchat için de büyük bir adım oldu. Snapchat’in olgunlaşıp, büyük sosyal medya şirketlerinden biri olma yolundayken yaptığı bu değişiklik temelde şu: Sponsorlu reklamlarda, Snapchat kullanıcıları, zaman zaman reklam verenlerden gelen resimler ve videolar almaktaydı. Reklam verenler bu servisi beğense de kullanıcılar tahmin edersiniz ki zırt pırt ilgilendikleri/ilgilenmedikleri reklamların gözlerine sokulmasından çok da memnun değillerdi. Snapchat artık UNICEF’in kampanyası gibi daha yaratıcı reklam fikirlerine yöneldi. Bu dönüşüm sırasında Keşfet diye bir bölüm Snapchat uygulamasına eklendi ve inanın inanmayın bu bölüm Snapchat kullanıcıları tarafından benimsendi. Bu dönüşüm eski sponsorlu gönderleri seven reklam verenleri üzse de, çöp mesajlardan kurtulan, kendi ilgi alanına göre katılım gösteren Snapchat kullanıcılarını memnun etmişe benziyor.

Görsel; brandchannel