Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Abramović Metodu” Cilt Bakımı ve Sağlıklı Yaşam Ürünlerine Dönüştü

“Abramović Metodu” Cilt Bakımı ve Sağlıklı Yaşam Ürünlerine Dönüştü

Sanatçı Marina Abramović, “Abramović Metodu”nun ilkelerini Dr Nonna Brenner ile birlikte geliştirdiği yeni cilt bakımı ve sağlıklı yaşam koleksiyonuna taşıdı.

Performans sanatının duayenlerinden Marina Abramović, 55 yıllık sanat pratiği boyunca fiziksel bedenin ve zihinsel dayanıklılığın sınırlarını zorladı. 1970’lerdeki Rhythm Series adlı çok tartışılan ilk çalışmasından, kendisi gibi performans sanatçısı olan Ulay’la birlikte yaptığı ortak çalışmalara uzanan işleriyle sanat tarihi kitaplarına geçti. Sanatçının izleyicilerde yoğun duygusal tepkiler uyandırdığı MoMA’da sahnelenen ünlü 2010 performansı The Artist is Present da yine tarihe iz bıraktığı işlerindendi.

Belgrad doğumlu sanatçı, şu anda 77 yaşında. Kariyerinin ilk dönemlerinden bu yana edindiği deneyimleri bir araya getirerek günlük hayata uygulanabilecek bir dizi mindfulness (farkındalık/bilinçli farkındalık) tekniği olan Abramović Metodu‘nu oluşturdu. Bu metot, pirinç tanelerini saymak, bir kapıyı açıp kapamak veya 20 dakikalık bir zaman diliminde yavaş ve bilinçli bir şekilde bir bardak su içmek gibi eylemlerden oluşuyor. Metodun Lady Gaga’nın sigarayı bırakmasına bile yardımcı olduğu konuşulmuştu.

Yaşayan bir çağdaş sanat efsanesinden cilt bakımı ürünleri mi?

Abramović, son günlerde sanatıyla değil yeni ürünleriyle konuşuluyor. Sanatçı, Abramović Metodu’nun temel prensiplerini içeren bir dizi cilt bakımı ve sağlıklı yaşam ürünü piyasaya sürüyor. Abramović, esas adı “The Abramović Longevity Method” (Abramović Uzun Ömür Yöntemi) olan tekniği, doğayla uyum içinde yaşamanın önemini vurgulayan bir yaşam tarzı ve felsefe olarak tanımlıyor. Sanatçıya göre bu metot “Gerçek güzelliğin ve canlılığın kendimizi bütünsel olarak beslemekten geldiği inancına dayanıyor. Her ürün, İsviçre’de, Avusturya’daki Fuschl Am See kıyısında bulunan prestijli bir sağlıklı yaşam uygulayıcısı olan Dr Nonna Brenner ile geliştirilmiş ve sanatçı için 20 yıllık dostlukları boyunca geliştirdiği özel, tamamen doğal tariflerden ilham alıyor.

 

Ürün yelpazesinde temizleyici, eksfoliyant ve nemlendirici görevi gören bir yüz losyonu bulunuyor. Losyon; nemlendirici bitkisel maddeler, esansiyel yağlar, C vitamini, hyaluronik asit, beyaz ekmek ve beyaz şarap ile formüle edilmiş. Ayrıca enerji verici, bağışıklık kazandırıcı ve anti-alerjik özellikleri nedeniyle yaratılmış üç farklı türde bitkisel damla da serinin bir parçası. Damlalar taze sarımsak, taze limon, Shiajit, bütün Alıç meyvesi, kırmızı biber tozu ve çiçek poleni içeriyor. Ayrıca içeriklerde Mumie (Shilajit – dağ çatlaklarından dikkatle alınan fulvik asit ve eser mineral maddesi) ve Liquiritiae kök tozu; ve kızılcık konsantresi ve üzüm çekirdeği unu da bulunuyor.

Dr Brenner, “Sunduğumuz bu tamamen doğal sağlıklı yaşam ürünlerine ilişkin tariflerim, doğa yoluyla iyileşme felsefesini benimsemeye odaklanıyor’ diyor. ‘Güzellik ve sağlıklı yaşamla ilgili geçmişin unutulmuş ritüellerini ve bilgilerini yeniden keşfediyorlar, bunları bugün kullanım için yeniden tasarlıyorlar ve her ürünün merkezinde uzun ömürlülük var. Basitçe söylemek gerekirse, her şey içte ve dışta güzellikle ilgili.’

Marina Abramović tarafından kişisel olarak tasarlanan ve Dr Nonna Brenner’ın ile sanatçının ortaklaşa hazırladığı ambalajlarda her ürünün sınırlı bir ilk partisi (tam olarak 8.000 adet) bulunuyor. Abramović, “Umarım hepiniz bunlardan faydalanabilirsiniz” diyor. ‘Bir sanatçı olarak benim ve bir doktor olarak Dr Nonna için bunun benzersiz bir iş birliği olduğunu düşünüyorum.’

Marina Abramović Longevity Method Yüz Losyonu 199 Euro fiyatla satışa sunuluyor. Marina Abramović Longevity Method damlalarının tanesi ise 99 Euro.

Yaşayan bir çağdaş sanat efsanesinin, kendi adını taşıyan ticari ürünler piyasaya sürmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Ürünler bir sanat galerisinde sergilenseydi bunun bir yerleştirme olduğunu düşünebilirdik. Fakat bu bir sanat projesi değil, gerçekliğin ta kendisi. Belki de biraz fazla gerçek…

Görsel: The Abramovic Method


Bigumigu Yazarı
| GENEL