Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ritm Tutan Çizgiler ve Onlara Eşlik Eden Renkler

Ritm Tutan Çizgiler ve Onlara Eşlik Eden Renkler

Portekizli çizer Ricardo Parker, sokak ve hip hop kültüründen beslenen çizgileriyle tasarladığı renkli dünyaya bizleri ritm tutmaya çağırıyor.

Hip-hop, 1970’lerde Amerika Birleşik Devletleri’nde Afro-Amerikanlar arasında çıktığı günden beri hep yükselişte. İlk başlarda sokak aralarında duyulan bir ritmken, artık sadece müziğe ait bir ritm değil. Kimileri sevmiyor olabilir, seveni kadar sevmeyeni de çok bu kültürün. Lakin başka birçok sanat dalına da sanatçıya da ilham veriyor. Hip-hop’tan ilham alan sanatçılardan biri de Ricardo Parker.

Sokaktan Kağıda Devam Eden Bir Kültür

Portekizli illüstratör Ricardo Parker’ın sanatı parlak ve canlı renklerden, ritmden, farklı ortamlardan ve hip hoptan besleniyor. Graffiti geçmişi de olan Ricardo’nun Behance’indeki işleri incelerseniz sokağı hatırlatan çizgilerini ve şehrin renginden ilham alarak kendine özgü bir dünya tasarladığını görebilirsiniz. Çizer üzerinde çalıştığı illüstrasyonların her bir detayını çok önemsediğini söylüyor.

Kendisi alaylı bir çizer fakat kendi stili üzerine yoğunlaştığı için bu çizere bir problem yaratmıyor. Sokak ve hip-hop’tan beslendiğinden ötürü Ricardo, hafif genç duran çizgilerini bununla birleştirebiliyor. Yine de okulun insanlara gerek çevre gerek bilgi olarak çok fazla birikim kattığına inanıyor. Ricardo fırsat buldukça hayal ettiğini ve çizdiğini belirtiyor. Görsel olarak günlük hayatta sokakta karşılaştıklarının ve fotoğrafların ona ilham verdiğini söylüyor. Çizerin işlerini Behance, Facebook ve Instagram’ından takipleyebilirsiniz.

Görsel: behance.net/ricardoxparker