Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklam Ajansından Saçma Sapan Bir Gerçek-Zamanlı Kampanya

Reklam Ajansından Saçma Sapan Bir Gerçek-Zamanlı Kampanya

Çatısına yuva yapan iki şahini kafaya takan reklam ajansı yumurtalardan kuş çıkana kadar kampanya sürdürüyor.

Amerika’nın en büyük ajanslarından biri Campbell Ewald‘ın Michigan ofisi, çatılarında 3 yumurtayla birlikte yuva yapmış iki tane şahin buluyor. Ajans çalışanları gidip gelip onları kontrol etmekten ve gelişmeleri birbirleriyle paylaşmaktan kendilerini alamıyorlar ve bir karar veriyorlar; bunu herkesle paylaşmak.




Ajansın dijital yaratıcı grup yöneticisi, yumurtadan her an, mayıs ortası gelmeden çıkabilirler diye sabırsızlanıyor ve iki üç gün içinde ajansın #CEFALCONS kampanyası başlıyor. Kampanyanın sloganı “Bir çatı, İki şahin, Üç yumurta”. Ajans bir mim makinasına dönüşüp tüm süreçle ilgili canlı yayın yapıyor ve bunun için şahin ailesine adanmış bir Tumblr hesabı da açıyor.

Yarattıkları kampanyanın sosyal medyada yansımasını gören ajans, bu gerçek-zamanlı kampanyaya gittikçe daha çok inanmaya ve bağlanmaya başlamış. Her şeye büyük bütçeler ödemeye alışık olan ajans, gerçek zamanlı yayın için ödediği cüzi bir miktar dışında bu kampanyaya hiç para ödemediği için çok etkinlenmiş ve bazen yalnızca etrafına bakmanın yeterli olduğun sonucuna varmış.
Muhtemelen ajansın yaratıcı yazarları da doğan şahinlere ışım çalışacaklar. İyi haber; kampanya başladıktan sonra bebeklerden biri doğdu.