Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Referanslarla Dolu Ready Player One’a Hazır Mısınız?

Referanslarla Dolu Ready Player One’a Hazır Mısınız?

Fragmanıyla gönlümüzü çoktan fetheden, içerisine gizlenmiş referanslarla bizleri daha da heyecanlandıran Steven Spielberg'in Ready Player One filmi şimdi de TV spotu ve yeni sahne görüntüleriyle karşımızda!

Steven Spielberg Hollywood sinemasını farklı bir yere getiren insanlardan. Filmlerinden hangi birini saysam bilemiyorum. Bir kısmı henüz duyuru olsa da 164 filmin yapımcısı olmak, 56 film yönetmek, 23 film yazmak gerçekten ilham verici bir insan olduğunun yazılı kanıtı. İllaki bu kadar filmin arasında vardır favorileriniz. Şimdi bahsedeceğim filmse bizler için heyecan verici olabilir ama Steven Spielberg için çok özel bir film. Kendisinin kafasını fazlasıyla açan bir kitaptan uyarlama, hayatındaki önemli bir kitaptan hatta. Evet, “Ready Player One” filminden bahsediyorum.

Ready Player One, Amerikalı yazar Ernest Cline tarafından 2011’de yazılmış bir bilim kurgu romanı. Kitap için Willy Wonka ve Matrix’i aynı potada eritiyor diyebiliriz. 2045’te geçen film, o dönem tüm dünyanın çılgınca oynadığı sanal gerçeklik (VR) oyunu olan OASIS’i anlatıyor bizlere. Daha doğrusu OASIS’in yaratıcısı bir mesaj atıyor tüm oyunculara. “Selam, bu mesajı aldıysanız ben çoktan bu dünyadan gitmişimdir” temalı mesajda OASIS’in kontrolünü ve trilyonlarca doları oyunun içine gizlediğini söylüyor. E tabi, insanlar da durur mu? Durmaz, çılgıncasına oynanan oyun bir anda herkesin bu gizlenmiş referansın (easter egg) peşine düşmesine yol açıyor. Bize de içinde bolca referans olan, ağzımız açık takip edeceğimiz bir film çıkıyor böylece.

 

Tüm Birinci Oyuncular Birleşin!

Film, VR oyunu içerisinde geçtiği için birçok farklı yerden tanıdığımız karakter de var açıkçası içerisinde. Batmobile’den Joker’le Harley’e; King Kong’dan Lara Croft’a; Akira’nın efsanevi motor sahnesinden DeLorean’a, Overwatch’a kadar birçok sevilen popüler kültür karakteri burada. Bu arada fragmanı her izlediğinizde gerçekten de yeni referanslar keşfediyorsunuz. O yüzden 30 Mart’ta film çıkana kadar sıkıldıkça fragmana da bakabilirsiniz. Bir de fragmanda The Wired kapağında oyunun yaratıcısının olduğu bir sahne var. Oradaki QR kodu okutursanız bir gizlenmiş referans daha elde ediyorsunuz.

Spielberg’in bu kitabı niye çok sevdiğini, özellikle kendisi ve ekibinin neden filmi yönettiğini anlıyorum ama. Steven Spielberg nostaljik dokuları olan gelecek hikayelerini seviyor. Zaten Comic-Con’da kendisi de dile getirmişti bunu, çat diye ileri atlaması ya da hop diye geçmişten bir detayı bize vermesi Spielberg’i çok heyecanlandırmış. Ayrıca OASIS oyunun gelecekte oynan bir VR oyunu olmasına rağmen oyuncuların karakterlerinin hala oyun dokusunu koruyor oluşu da benim hoşuma giden bir detay oldu.

30 Mart tarihi yaklaştıkça filmle ilgili ekstra görüntüler de geliyor tabii. Artık fragmanın dışında TV spotu ve Spielberg’in açıklamalarının olduğu videosu da yayınlandı Ready Player One’ın. Heyecanla takipteyiz, sanıyorum afiyetle de izleyeceğiz filmi.

 

filmin yayınlanan ilk fragmanı

San Diego Comic Con fragmanı

Görsel: Youtube