Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
E.T. ve Elliott Yeniden Bir Arada

E.T. ve Elliott Yeniden Bir Arada

E.T. ve Elliott 1982 yılından sonra ilk defa Goodby Silverstein & Partners'ın Xfinity için hazırladığı kampanya ile bir araya geldi.

E.T. the Extra-Terrestrial şimdiye kadar en çok hasılat elde edilen filmler arasında yer alıyor. 1982 yapımı film Elliott (Henry Thomas) isimli küçük bir çocuğun evinin bahçesinde karşılaştığı uzaylıyı gezegenine geri göndermek amacı ile yardım etmesini anlatıyordu. Steven Spielberg’ün yönettiği film o döneme damgasını vurmuş ve kült filmler arasına girmişti.

Bu sefer E.T. ile Elliott’ın çocukları karşılaşıyor

E.T. ve Elliott 37 yıl sonra tekrar buluşuyor. İnternet servis sağlayıcısı Xfinity için hazırlanan reklam filmi kısa bir devam filmi niteliği taşıyor. Goodby Silverstein & Partners tarafından hazırlanan “A Holiday Reunion” isimli dört dakikalık film izleyicileri 1982 yılına geri götürüyor. Tabii aradan geçen yıllarda Elliott karakterine hayat veren Henry Thomas büyüdüğü için E.T. ile karşılaşanlar Elliott’ın çocukları oluyor. Ardından bahçeye çıkan Elliott da E.T. ile karşılaşıyor ve 37 yıl aradan sonra birbirlerine sarılıyorlar.

Davetsiz misafiri hemen içeri alan aile aradan geçen zamanda yaşanan değişiklikleri anlatıyor. Comcast bünyesinde yer alan NBC ve Syfy kanallarında yayınlanan film bir diğer alt şirket Xfinity sayesinde internetin özelliklerini ve teknolojinin gelişimini E.T.’ye gösteriyor. VR kaskını takan E.T. çocuklarla eğlenceli zamanlar geçiriyor. Kısa sürede 21. yüzyılın teknolojisine alışan E.T. ayrılma vakti geldiğinde uzay gemisine yine bisikletler üstünde gidiyor. Film “bağlanmanın” önemini vurgulayarak sona eriyor.

A Holiday Reunion YouTube üzerinden 14 milyondan fazla izlendi

Steven Spielberg’ün filminden benzer sahneleri barındıran reklam filmi Şükran Günü Geçit Töreni sırasında yayınlandı. Dört dakikalık A Holiday Reunion, Lost in Translation ve Adaptation gibi filmlerin görüntü yönetmeni Lance Acord tarafından yönetildi. A Holiday Reunion, orijinal filme 30’dan fazla noktada gönderme yapıyor. Aşağıdaki videodan bu göndermenin bazılarına izleyebilir. 1982 yapımı filmi yeniden hatırlayabilirsiniz.

Goodby Silverstein & Partners imzalı reklam filminin yapım sürecini anlatan videoyu aşağıdan izleyebilir, E.T.’nin nasıl tekrardan kamera karşısına geçtiğini görebilirsiniz. 28 Kasım’da yayınlanan reklam filmi Xfinity YouTube hesabı üzerinden 14 milyon izlenmeyi geçmiş durumda.

Künye:

Müşteri: Xfinity
Ajans: Goodby Silverstein & Partners
Eş Başkan: Jeff Goodby
İdari Yaratıcı Yönetmen: Jim Elliott
Yaratıcı Yönetmen: Tristan Graham, Felipe Lima, Roger Baran
Ortak Yaratıcı Yönetmen: Ricardo Uribe, Eduardo Quadra
Sanat Yönetmeni: Jennifer Fisher, Hans Schenck, Neha Guria
Metin Yazarı: Anthony Pagaza, Guy Olson, Sam Dworkin
Ajans Yapımcısı: Megan Monticone
Prodüksiyon Şirketi: Park Pictures
Yönetmen: Lance Acord
İdari Yapımcı: Jackie Kelman Bisbee, Scott Howard
Düzenleme: Exile
Ses Tasarım: Lime Studios
VFX Şirketi: A52
Tasarım Stüdyosu: Elastic
Renklendirme: Gregory Reese
Kuklacılar: Robert Ramsdell, Richard Galinson, Anthony Venuto, Chris Grossnickle, Walter Phelan

Görsel: YouTube