Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
PMS Projesi GIPHY’de

PMS Projesi GIPHY’de

Adet öncesi sendromu üzerine diyalog yaratma girişimi olan PMS Projesi, GIPHY'de izleyiciyle buluşuyor.

PMS Projesi, Meltem Şahin küratörlüğünde fiziksel bir artırılmış gerçeklik sergisiyle başlamış ve ikinci bölümünde de yine fiziksel sergiyle devam etmişti. Projenin 3. bölümünden itibaren sergi çevrim içi olarak gerçekleşmeye başladı. GIPHY ARTS ile gerçekleştirilen 4. bölümle birlikte proje, GIPHY’de de izleyicisiyle buluşmaya başladı.

12 sanatçı, adet öncesi sendromunun farklı yönlerini işliyor

PMS projesi, “‘tabu’ veya ‘gerçek dışı’ ilan edilen adet öncesi sendromu üzerine bir diyalog yaratma girişimi” olarak tanımlanıyor. Proje, farklı ülkelerden ve sosyo-kültürel geçmişlerden gelen sanatçıların katılımıyla gerçekleşiyor. İzleyicilere GIF’ler/animasyonlar aracılığıyla PMS hakkında farklı bakış açılarını deneyimleme imkanı sunuyor. GIPHY Arts işbirliğiyle hazırlanan PMS serisi; taboos, bodily changes, mood swings ve in harmony temalarıyla üretilen işlerden oluşuyor. Her bir tema, adet öncesi gerginlik sendromunun (PMS / Premenstrüel sendrom) farklı yönlerine değiniyor. Projenin GIPHY ayağı, dünya çapında 12 sanatçının katılımıyla gerçekleşmiş.

Meltem Şahin projede hem sanatçı hem de proje yöneticisi. Koordinasyon ve iletişim Evrim Karacan, ses tasarımcısı ise Mert Kocadayı tarafından gerçekleştirilmiş. Taboos teması altında üretim yapan sanatçılar: Hayley Powers, Erma Fiend ve Eda Çağıl Çağlarırmak. Bodily changes temasına odaklananlar; Yiqiao Lan, Harmonie Aupetit ve Elif Demir. Mood swings’de Selin Çınar, Aylin Ohri ve Emilia Schettino; in harmony’de ise Kylie Millward, Sedef Ertem ve Meltem Şahin imzalı işler yer alıyor.

Projeyle ilgili gelişmeleri, Instagram hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: PMS Project