Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pixar Filmden Fırlamışa Benzeyen Duyguları olan Robot: Cozmo

Pixar Filmden Fırlamışa Benzeyen Duyguları olan Robot: Cozmo

San Francisco merkezli Anki tarafından geliştirilen Cozmo, yapay zekası sayesinde sizinle güçlü bir bağ kuruyor.

Robotlarla ilişkinin sadece endüstriyel, askeri, uzay ve akademik alanda büyük gelişme kaydetmesi ve son kullanıcıya bu teknolojilerin tam olarak ulaşamamasından yola çıkan Anki, yapay zeka sayesinde duyguları olan ve size özel kişilik geliştiren Cozmo‘yu geliştirdi. Bu minik robot onlarca yüz ifadesi ve ses tanıma özellikleriyle sizi ayırt edebiliyor.

Ofis masanızın üzerinde durup etrafınızda fır dönmeye hazır olan Cozmo, neredeyse avcunuzun içini dolduracak kadar büyük. Fakat sahip olduğu makine öğrenme algoritması sayesinde en yakın dostunuz olmak için çabalamaya hazır. Cozmo’yu geliştiren San Francisco merkezli Anki‘nin ilk ürünü olan oyuncak yarış otomobili Overdrive’la birlikte kazandıkları tecrübeyi son kullanıcıya ulaştırmayı amaçlıyor.

Cozmo’nun oyuncağı diyebileceğimiz 3 minik küp ise hem Cozmo’ya karmaşık görevler atamanızı hem de beyin jimnastiği yapmasını sağlıyor. Yazılım geliştirme kitinin (SDK) paylaşılmasılya da Cozmo’nun yeteneklerini tayin edebiliyor ve geliştirebiliyorsunuz.

Önümüzdeki Ekim ayında satışa çıkacak olan Cozmo 180 dolardan satışa çıkacak. Ancak ön sipariş dönemi içinde 160 dolardan satın almak mümkün.

Görsel: Youtube