Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Peru’da Fakirliği Silmek İçin Çalışan Sanatçı: Pandora

Peru’da Fakirliği Silmek İçin Çalışan Sanatçı: Pandora

Trollük yaparak sosyal sorumluluk kampanyası yapılır mı? Evet.

Peru, 2002’den bu yana Güney Amerika’daki tek büyüyen ekonomi. Ülkede devam eden fakirlik sorunu, ekonomik büyümenin de hevesiyle biraz geri planda kalmış. Peru’da sadece gönüllü katılımıyla ayakta duran ve fakirlere acil durum barınakları inşa eden TECHO adlı sivil toplum örgütü de gönüllü desteğini kaybetmeye başlamış. TECHO’nun bu durumu çözmek için geçtiğimiz yıl sonlarında hayata geçirdiği proje ise gerçekten oldukça sivri bir zekanın ürünü. Projenin özet videosu haberin en altındaki video, vakti az olanlar direkt onu izlesinler.

TECHO ve reklam ajansı Circus, Lima, Peru birlikte Pandora adında bir sanatçı yaratmışlar. Bu sahte sanatçının odağında da Peru’daki fakirlik var, ancak sanatçımızın fakirlikle mücadele yöntemi onu gizlemek. Pandora’nın videoları internete düşer düşmez inanılmaz tepkiler de gelmeye başlamış ve kısa sürede tv’de bile konuşulmaya başlanmış konu. Pandora’nın ilk videosu:
Bunlar da takip eden Pandora projelerinin videoları:
Pandora tüm sosyal medyada deliler gibi olumsuz yorumlar alıp, tv’ye çıkmaya başladıktan sonra, yani kampanya zirve noktasındayken de TECHO, projenin aslını anlatan bu filmi yayınlanmış:

Kampanya sonucunda tüm olumsuz yorumlar olumlularla yer değiştirmiş, TECHO’nun bir ayda aldığı 50 başvuru telefonu, bir günde gelmeye başlamış.
Reklam Ajansı: Circus, Lima, Peru
Yaratıcı Yönetmen: Juan Carlos Gomez de la Torre
Sanat Yönetmeni: Ifel Barrenechea
Reklam Yazarı: Jorge Puccini
Müşteri Direktörü: Ivana Chavez
Müşteri Temsilcisi: Viviana Bedoya
Prodüksiyon Müdürü: Vanessa Diaz
Yönetmenler: Bacha Caravedo, Daniel Higashionna, Alvaro Luque
Dijital Proje Yöneticisi: Hugo Campodónico
Projenin özet videosu: