Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BuzzFeed ve Starbucks’tan Muhteşem Proje: Kendi Geribildirim İfadeni Oluştur

BuzzFeed ve Starbucks’tan Muhteşem Proje: Kendi Geribildirim İfadeni Oluştur

Bilgisayarın kamerası ile kullanıcının yüz ifadesini çekip GIF'e dönüştüren arayüz, içeriklere tepki vermeyi özelleştiriyor.

BuzzFeed’i ve banner yayınlamak yerine markalar için nasıl sponsorlu içerikler geliştirdiklerini daha önce şurada anlatmıştım. Bugün oldukça ilginç bir proje ile bu markalı içerik işlerine bir yenisini ekledi platform.

BuzzFeed’in önemli fonksiyonlarından birisi, sitenin yayınladığı haberlere kullanıcıların sadece beğeni değil, farklı geribildirimlerde bulunabilmesi.
Yeni projede bunlara bir de Frappuccino Reaction Cam eklendi. Bu eklenti ile, kameradan kendi ifadenizi çekip GIF’e dönüştürüp habere reaksiyon olarak ekleyebiliyorsunuz. Böylece şu aşağıdaki gibi reaksiyon kamerası ile geribildirimi en fazla olan haberleri de ayrı bir listede görebiliyorsunuz.
Starbucks’ın bu sezonki Frappuccino kampanyasının bir parçası olan #sipface‘le alakalı olarak planlamış olan bu BuzzFeed’e özel proje, marka mesajının platform içeriğiyle kesiştiğinde ne güzel sonuçlar doğurabileceğine de iyi bir örnek. #sipface‘in reklam filmi de bu:
https://www.youtube.com/watch?v=NCYIPnknqBU
Bunlar da sitedeki kendini sushi zanneden 14 kedi haberine gelen tepkilerden bazıları:
Reaksiyon kamerası sayfasının görüntüsü: