Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kanal D’den Engelliler için Engelsiz Dizi Projesi #aramizdaengelyok

Kanal D’den Engelliler için Engelsiz Dizi Projesi #aramizdaengelyok

Kanal D, Sesli Betimleme Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü Engelsiz Dizi projesiyle engelliler icin televizyon kültürünü yarattı.

Sesli Betimleme Derneği ile işbirliği yapan Kanal D, geçtiğimiz yıl ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisiyle başlattığı alt yazılı, işaret dili tercümesi yapılmış ve sesli betimlemeli dizi yayını projesinde işitme ve görme engellileri düşünen ilk televizyon kanalı olmuştu. Şimdi de bu proje kanalın diğer popüler dizilerini de listesine alarak, sosyal medya kanallarının da desteğiyle daha da büyüyor. Projenin ismi ‘Engelsiz Dizi’. Şu an en çok izlenen Arka Sokaklar, İntikam, Merhamet, Galip Derviş, Yalan Dünya gibi diziler de projeye dahil oldu. Kanalda yayınlanmaya başlayan yeni diziler de bu sisteme geçecek.
Tüm bu en çok izlenen dizileri işitme ve görme engelliler de engelsiz.kanald.com.tr adresinden dizilerin normal yayın gününden 2 gün sonra izleyebiliyor ve çok daha rahatlıkla takip edebiliyor olacak.
Dev bir yayın organının bu proje için işbirliğine girmesi ve duyurulması için de izleyicileri içine böyle dahil eden bir yol seçmesi çok güzel. Türkiye’nin en çok izlediği dizilerin başrolleri arasında geçen en can alıcı sahnelerde diyologlar ile senaryoya giren kampanya etiketi, sosyal medyada da çok konuşuluyor ve doğal olarak çok destek alıyor. Böylece dizilerin her bölümü için verilen ayrı ayrı etiketlerde dönen konuşma bu sosyal sorumluluk projesi için tek yerde toplanmış oluyor. Tweet gönderenler proje ile değil dizinin o sahnesi ile ilgili yazmış olsalar bile etiketle gelen diğer tweet’leri görenler projeden haberdar oluyor. Türkiye’nin en tanınan oyuncuları ile çekilen kamera arkası görüntüleri de projenin bir diğer ayağı.
İntikam dizisinin kampanya videosu:

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin kampanya videosu:
https://www.youtube.com/watch?v=J4CPor-gLHw
Engelsiz dizi projesi için #aramizdaengelyok etiketiyle gönderilen tweetler: