Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Peluş Oyuncağını Tak, Çıkar, Değiştir!

Peluş Oyuncağını Tak, Çıkar, Değiştir!

Animoodles, mıknatıslı parçaları sayesinde birleştirilebilen peluş bir yapı oyuncağı.

Peluş hayvanlar küçük çocukların hayatında önemli bir yere sahip. Sosyalleşme, rol yeteneği, taklit gibi becerileri geliştiriyor, çocuğun güven ihtiyacını gideriyor. Aynı şekilde yapı oyuncakları da oyun kurma, matematik becerisi, 3 boyut algısı, parça birleştirme, problem çözme gibi donanımlar sağlayan, çocukların en çok eğlendiği oyuncak tiplerinden biri. Peki bu ikisini bir araya getiren bir oyuncak olsa, muhteşem olmaz mı?

Şu anda Kickstarter üzerinde fonlanan ve aradığı fonu çoktan bulmuş olan Animoodles, tam da bahsettiğimiz türden bir oyuncak. 3 yaş üstü çocuklar için tasarlanan Animoodles; sevimli peluş hayvan görünümünde bir yapı oyuncağı. Yani çocuğun dilediği gibi parçalarını birleştirebileceği, sonra da yatarken sarılabileceği bir oyuncak. Sadece teknik beceriler kazandırmıyor; bağ kurma, arkadaşlık, güven gibi duygusal faydalar da sağlıyor. Ayrıca farklı parçaların bir araya gelip yarattığı uyumu ve ortaya çıkardığı benzersiz şeyi görmesi ve farklılıkların değerini anlaması açısından da anlamlı bir oyuncak.

Animoodles hayvanlarının içerisinde gizli ve tamamen güvenilir malzemelerden üretilmiş 6 mıknatıs bulunuyor.  Bu sayede çocuk kol, ayak, kuyruk, kafa gibi çıkabilen parçaları, dilediği gibi birleştiriyor. Dilerse tek bir hayvandan alışılmadık bir hayvan yaratabiliyor, dilerse parçaları ayrı ayrı buzdolabına ya da bisikletine takabiliyor. Ya da daha güzeli, birden fazla hayvanı varsa veya başka Animoodles’ı olan arkadaşlarıyla iş birliği yaparak bunlardan yüzlerce kombinasyon çıkarıp yepyeni hayvanlar yapabiliyor. Tembel hayvan gövdeli, aslan başlı, kurbağa ayaklı bir hayvan mesela? Sadece kafalardan oluşan bir yaratığa ne dersiniz?

Parçalar 360 derece dönebiliyor, bu da hayvanların dilediğiniz pozisyona sokulabilmesini sağlıyor. Yani hayvan; çocuğun isteğine göre, oturuyor, yatıyor, dört ya da iki ayağının üzerinde durabiliyor, el sallıyor, bacağını kaldırıyor veya oyun neyi gerektiriyorsa onu yapabiliyor. Ayrıca, mıknatıslar çift dikişli cepler içine saklandığından, hayvanın yumuş yumuşluğunu kesinlikle etkilemiyor. Yani bir LEGO’ya sarılmak gibi değil.

Çocuklar ve Ebeveynlerden Övgü

Animoodles prototipleri çocuklar ve ebeveynleri üzerinde test edilmiş. Gelen yorumlar son derece olumlu. Çocuklar oyuncağa bayılırken ebeveynler de çocukların Animoodles ile saatlerce oynayabildiğini, eğlenceli ve öğretici bir oyuncak olduğunu belirtmişler.

Kurbağa, aslan, tembel hayvan, tek boynuzlu at ve orangutan olmak üzere 6 farklı hayvan seçeneği sunan Animoodles; tek tek veya set halinde satın alınabiliyor. Teslimat 2018 ‘inde başlayacak. Görünüşe göre Animoodles, oyuncak dünyasında büyük ilgi çekecek gibi.

Görsel: Kickstarter