Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Hip-Hopçıları Tanıyorsanız Çok 90’larsınız

Bu Hip-Hopçıları Tanıyorsanız Çok 90’larsınız

Lunice'in yeni müzik videosunda 90'lara yolculuğa çıkıyoruz ve Lunice'e ilham veren hip-hopçıları selamlıyoruz.

Kool Herc, 11 Ağustos 1973’te ilk hip-hop partisini verdiğinde amacı sadece diskoya gidemeyen gençlerin eğlenebilmesiydi. Arada tüm enstrümanların sustuğu sadece davul sesinin olduğu bölümleri uzun uzun çalarak break dansı da icat etti ve sonrasında hip-hop bildiğimiz hip-hopa doğru evrilmeye başladı.

Lunice’in O.N.O. müzik videosu da bizi hip-hop tarihinde geçmişe götürüyor. Şarkıda 90’lar ve 2000’lerin başından tanıyacağınız birçok hip-hopçı var. Tek bir set kurarak çektikleri müzik videosu, tiyatral vinyetlerle video boyunca Lunice’i takip ediyor. Tüm şarkı boyunca farklı hip-hopçıların Lunice’i etkileyen yanlarını gördükten sonra videonun sonunda Lunice’in çıkış yaptığı dans videosuna gönderme yaparak videoyu bitiriyorlar. 90’lar döneminde MTV izlediyseniz bazı sahneleri MTV’deki programlardan hatırlayabilirsiniz.

Apple Music ve LuckyMe birlikte beş filme imza atmayı planladıklarını açıklamışlardı. Lunice’in O.N.O müzik videosu da beş filmlik serinin ilki. Her bir film LuckyMe plak şirketindeki bir sanatçıyı merkezine alacak, onların kişisel başlangıç hikayelerini ve birbirinden farklı ilham kaynaklarını bizlere gösterecek.

LuckyMe ortakları Dominic ve Peter, Lunice ile birlikte bu video için birçok geçmişte çekilmiş müzik videosu ve hip-hop filmi izlemişler. Eğer hip-hopı takip ediyorsanız bu referansları kolayca takip edebiliyorsunuz. Ama ekip için 90’larda kaybolmak zamanı büktükleri bir yolculuk gibiymiş.

Apple Music ve LuckyMe ortaklığı dört filmle daha devam edecek.

Görsel: LuckyMe