Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Ön Yargıyla Savaşan Coca-Cola Kutuları

​Ön Yargıyla Savaşan Coca-Cola Kutuları

Coca-Cola, Remove Labels This Ramadan (Bu Ramazan Etiketlerinizi Çıkarın) isimli kampanyası için hazırladığı metin etiketi kaldırılmış, isimsiz Coca-Cola kutularıyla, insanları ön yargılarını sorgulamaya davet ediyor.

Coca-Cola, McCann Worldgroup’un Dubai ayağı FP7/DXB tarafından hazırlanan Ramazan kampanyasında, Orta Doğu’da piyasaya sürdüğü etiketsiz Coca-Cola kutularıyla, insan ilişkilerini daha ilk anından zehirleyen ön yargı belasına el atıyor. Kutuların üzerindeki “Coca-Cola” metin etiketini kaldırıp, sadece klasikleşmiş, beyaz şeridini bırakan içecek devinin kutu üzerinde verdiği bir de mesaj var: “Etiketler kutular içindir, insanlar için değil.”

Coca-Cola, kutularda verdiği mesajı destekleyen bir de film hazırlamış. Filmde, tamamen farklı hayat tarzı içinde oldukları her hallerinden belli olan, giyim seçimleri ve dış görünümleri birbirinden oldukça farklı altı adam kapkaranlık bir odada sohbet ederek yemek yiyorlar ve birbirlerinin dış görünümleriyle ilgili fikir yürütüyor, sorular soruyorlar.

Işıklar yandığında, yapılan tüm tahminleri tersyüz eden sonuçlar ağızlarını açık bırakıyor. Genelde görüntüden türetilen ön yargılara vurgu modayken, Coca-Cola bu sefer entelektüel zevkler ve ilgi alanlarından dış görünüşlerle ilgili beklentileri, oluşan ön yargıları yakalamak istemiş ve beklenenin tam tersi sonuçlar, yani bir kez daha yanlış yönlendirici ön yargılar ortaya çıkmış.

Sandalyelerinin altında açılmayı bekleyen kırmızı kutuların içindeyse üzeri etiketsiz Coca-Coca kutuları yer alıyor ve karanlıkta yenen yemeğin mesajını güçlü ve etkili bir şekilde veriyor: “Etiketler kutular içindir, insanlar için değil.”

Coca-Cola, geçtiğimiz aylarda ön yargı sorununa dikkat çeken bir başka kampanya daha hazırlamıştı: “Let’s Take An Extra Second

Kampanya filminden kareler:

Görsel; Youtube, adweek