Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Event You Make: “Ah Şu Müzisyeni Canlı Dinlesem” Diyenlere Kitlesel Fonlama Modeli

Event You Make: “Ah Şu Müzisyeni Canlı Dinlesem” Diyenlere Kitlesel Fonlama Modeli

Etkinlik düzenleme ve takip etme alanında kurulan yeni girişimde, istediğimiz sanatçının konseri için taşın altına elimizi koyuyoruz.

Last.fm ve Myspace döneminden bu yana süren bir sevdadır bildiğimiz, uzaktan bakıp derinden sevdiğimiz isimlerin konserine gidebilmek. Yurtdışındaki festivallere katılmak da bir anda alınabilen bir karar olmadığı için Türkiye’ye gelmesini dileriz hep. Hatta birçok müzisyen için Last.fm gibi kanallarda “Türkiye’ye konsere gelsin” minvalinde gruplar, sayfalar açılırdı.

Event You Make, bir nebze unutmaya başladığımız bu müzik yolculuğumuzu yeniden canlandırıyor ve kitlesel fonlama modeliyle karşılıyor. Sinema, müzik, tiyatro gibi kültür sanat etkinliklerini arasında seçim yapmamız da gerekmiyor. Deneyimlenmek istenilen sanatçı için etkinlik oluşturup optimum bilet fiyatı üzerinden gelecekte talep edilecek bilet ücreti ayrılıyor. Ardından aynı konseri dinlemek isteyen diğer dinleyiciler de aynı hareketle site üzerinde paralarını kenara koyuyor. Böylece herkese gösterip bu konseri, bu sanatçıyı canlı görmek istiyoruz, mesajı iletiyor. Gerisi de organizatör ve sponsor kısmına düşüyor.

Dinleyici, organizatör ve sponsor için de daha etkileşimli ve daha geniş veri oluşturan bu sistem eğlence ve etkinlik dünyasının çok daha verimli çalışmasını sağlayabilir. Çünkü dinleyici, sanatçıyı seçebiliyor; organizatör ise risk almadan etkinlik planlayabiliyor. Sponsor ise hedef kitlesini tanıma fırsatına kavuşuyor.

Görsel; Event You Make