Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ön Cama 3D Kablo Yansıtmalı Nav Sistemi

Ön Cama 3D Kablo Yansıtmalı Nav Sistemi

Eski tip navigasyon aletleri ne kadar teknolojik olurlarsa olsunlar kullanışsız gelmişlerdir bana hep. İtalya’da neredeyse tüm taksilerde, kiralık otolarda vb. bunun gibi gps’le yön bulma aletlerinden görünce hiç de heveslenmemiştim:

Fakat devir değişiyor, savaş uçaklarında kullanılan ve pilotun dikkatini gösterge izlemekten kurtarmak için icad edilmiş head-up display teknolojisini BMW otomobillerde de kullanmaya zaten çoktan başlamıştı. Bu teknolojide hız, devir, vites gibi basit göstergeler ön cam üzerine sanki yoldaymış gibi yansıtılabiliyor ve sürücü de gözünü yoldan ayırmadan bu bilgileri alabiliyor.

Virtual Cable şirketimiz de GPS yön bulma cihazlarının işlediği verileri bu teknolojiyle 3 boyutlu olarak ön cama yansıtmak üzerine bir teknoloji geliştirmişler. Sonuçlar çok heyecan verici. Kullandıkları teknolojinin detayları bu sayfada ince ince açıklanmış. Aşağıdaki video gibi 2 örnek video daha var sitelerinde. BulBul gibi 29 kentimizin bilgilerini içeren Nav sistemleri piyasaya çıkmaya başlamışken bir de bu teknolojinin entegre olması yön bulmayı gerçekten çok kolaylaştıracak!