Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Obama Vakfı Eşitliğin Yanında: My Brother’s Keeper

Obama Vakfı Eşitliğin Yanında: My Brother’s Keeper

Eski ABD Başkanı Obama, Chance the Rapper ve Steph Curry... Hepsi aynı şeyi söylüyor: "Bizler kuşağımıza ilham verecek ve herkesin elde edeceği fırsatlar için dimdik duracak kişileriz".

Dünyanın, geleceğimizin ne olacağı hep bir bilinmez. İnsanlar doğar, büyür ve ölür fakat aksiyonlarımızın doğumları asla ölmez ve hep yeni aksiyonlar doğurur. Söyelediğimiz her söz, etkileşime geçtiğimiz her bir birey bizden çok dünya ve geleceğimiz için değerli. Obama Vakfı’nın girişimi olan My Brother’s Keeper Alliance (MBK Alliance) da bizlere bu bağlamda harekete geçmemizi öğütleyen bir reklam yayınladı.

Matter Unlimited reklam ajansı tarafından Obama Vakfı ortaklığında yapılan “We Are the Ones” spotu da bizlere eski ABD Başkanı Obama, Chance the Rapper ve Steph Curry’nin ağzından sesleniyor ve önemli bir mesaj veriyor: “Bizler kuşağımıza ilham verecek, onları ayaklanıp harekete geçirecek ve herkesin elde edeceği fırsatlar için dimdik duracak kişileriz”.

Geleceğe İlham Verenler Bizleriz

“We Are the Ones” spotu izleyicileri kampanyanın açılış sayfasına yönlendiriyor. İzleyiciler bu sayfada Keeper’s Code ile karşılaşıyor. Sayfanın içerisinde organizasyonun ırk eşitsizliği üzerine yaptığı araştırma ve sohbetlerden çıkardıkları 6 ilkeyi yani Keeper’s Code’ları okuyabiliyorlar. Web sitesi aynı zamanda ziyaretçileri organizasyonun bir parçası olmaları ve siteye kendi Keeper’s Code’larını eklemeleri için de davet ediyor. Ayrıca spotun 30 saniye, 60 saniye ve 90 saniye versiyonları da mevcut.

My Brother’s Keeper Şubat 2014’ten beri aktif bir şekilde çocuk ve genç erkeklerin renk farkından ötürü karşılaştıkları fırsat boşluklarını doldurmayı hedefliyor. Geçtiğimiz Eylül ayı itibariyle de Obama Vakfı’nın bir parçası oldu. Çocukların Amerika’da elde edemedikleri fırsatları ona sunan MBK Alliance, bu hareketiyle çocuklara ve gençlere umut vermeyi hedefliyor. Hatta sadece umut vermeyi değil, herkesi bu konuda bilinçlenmeye davet ederek bir daha fırsatların kaçırılmamasını hedefliyor.

Künye:
Reklamveren: MBK Alliance/Obama Foundation
Kıdemli Yönetici, MBK Alliance/Gençlik Fırsatları Programı Yöneticisi, BOF: Michael Smith
MBK İşbirliğiyle, BOF: Alex Meadow
BOF Danışmanı: Crystal Carson
Ajans: Matter Unlimited
CEO: Robert Holzer
Yönetici Müdür: Alexandra Gordon
Kıdemli Yapımcı: Ryan Topham
Yaratıcı Yönetmen: Omar Silwany, Shabazz Larkin
Hesap Yöneticisi / Proje Müdürü: Alison Kidd
Strateji ve Yenilik Yöneticisi: Aina Abiodun
Stratejist: Shambhavi DasGupta
Ana Tasarımcı: Norah Tahiri
Prodüksiyon Şirketi: LonelyLeap
Yönetmen: J.M. Harper
Yapımcı: Cassandra Evanisko
Prodüksiyon Amiri: Matthew Leiderman
Yazı İşleri: WildChild
EP: Ali Webb
Kurgu: Aaron Bencid
Renk: Carlos Flores
Müzik Yapım: Humbleriot
Kurucu / Yapımcı Ortak: Anthony Demby
Yapımcı: Daniel Crawford

Görsel: iammbk.org, Youtube