Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklamcılığın genç yetenekleri ADforce ile Keşfedilecek

Reklamcılığın genç yetenekleri ADforce ile Keşfedilecek

Reklamcılık Vakfı, genç yetenekleri keşfetmek amacıyla başta Anadolu’daki üniversiteler olmak üzere, Türkiye’deki üniversitelere ziyaret ederek yeni yetenekler arayacak.

Gelişen teknoloji, değişen müşteri beklentileri ve oluşan yeni mecralar reklamcılar için yeni görev ve sorumluluklar oluşturuyor. Bununla birlikte sektör ekonomik sebeplerden ötürü genç kitleler tarafından pek tercih edilmiyor. Reklamcılık Vakfı hayata geçirdiği projesi ile reklamcılığın cazibesini arttırmayı hedeflerken sektörün üniversitelerle bağlantısını güçlendirmek istiyor. Vakıf, Anadolu’nun genç yeteneklerini keşfetmek için harekete geçiyor ve sektörün önde gelen isimleri ile birlikte ADForce Projesini başlatıyor.

ADforce Projesi’nde sektörün önemli isimleri yer alıyor

Genç yetenekleri keşfetmek için Reklamcılık Vakfı tarafından kurulan ADforce Projesi ekibinde Ömür Kula, Haluk Erkmen, Arda Erdik, Özge Güven, Kenan Ünsal, Kerem Özkut, Ayşe Bali, Ertuğ Tuğalan, Sami Basut, Duygu Yegül, Alp Negri, Ulaş Bozan, Aslıhan Anarat ve Serkan Parker gibi sektörün önde gelen isimleri bulunuyor.

Ziyaret sırasında elde edilecek öğrenci verileri yetenek havuzunda toplanacak

Proje ile birlikte üniversiteleri gezecek olan ekip çeşitli çalıştaylar gerçekleştirecek. ADforce ekibinin her bir üyesinin, yıl boyunca en az beş okulu ziyaret etmesi ön görülüyor. Bu da yıl sonuna kadar 70 okulu ziyaret etmek demek. İletişim ve güzel sanatlar fakültelerinin ziyaret edilmesi ile elde edilecek olan öğrenci verileri bir yetenek havuzunda toplanacak. Burada toplanan veriler Reklamcılık Vakfı’nın sitesinde yer alacak. Üye olan ajanslar bu bilgilere site üzerinden ulaşabilecek.

Sektörde yer alan önemli isimlerin üniversitelilerle bir araya gelmesi sponsor desteği olmadan tamamen gönüllülük esaslı işliyor. Vakıf genç yeteneklerin keşfedilmesinin hem sektör için hem de reklamcılık alanında çalışmak isteyen gençler için iyi bir fırsat yaratacağına inanıyor.