Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Norm Ender Mekanın Sahibi’ni Defacto için Yeniden Yorumladı

Norm Ender Mekanın Sahibi’ni Defacto için Yeniden Yorumladı

DeFacto sonbahar kış koleksiyonundan ürünlerin yer aldığı reklam filmi için Norm Ender'in Mekanın Sahibi parçasının sözlerini yeniden uyarladı.

Rap kültürü Türkiye’de son dönemlerde yükselişe geçmiş durumda. Dijital müzik platformlarında zirvede yer alan tür dizilerde ve reklam kampanyalarında da sık sık kullanılıyor. DeFacto da yükselişte olan bu akımı görerek ve yeni sezonun tanıtımının yapıldığı reklam filmi için Norm Ender ile anlaştı.

Mekanın Sahibi, DeFacto ile buluştu

Geçtiğimiz günlerde #GeriGeldi etiketi ve “Takipte kal! Çok yakında, DeFacto’da” metniyle bir video paylaşan şirket videonun sonunda Norm Ender’in sesinin de duyulması ile kampanyada Mekanın Sahibi adlı parçanın kullanılacağının sinyallerini vermişti.

Markanın reklam yüzü Aslı Enver’in kalabalık bir genç oyuncu kadrosu ile yer aldığı reklam filmi Karbonat tarafından hazırlandı. Reklam, şirketin 2019-2020 sonbahar kış sezonu ürünlerinin tanıtımın içeriyor. Kazak, mont gibi önümüzdeki sezonun ürünlerini giyen Aslı Enver girdiği her mekanda dikkatleri üzerine çekiyor. Reklam filminin müziği ise DeFacto’nun önceki paylaşımda belirttiği gibi Norm Ender’in çıktığı günden bu yana oldukça konuşulan ve listelerde üst sıralarda yer alan parçası oldu.

Reklam filmini beğenenler olduğu gibi eleştirlenler de var

Son dönemlerde reklamlarda yer alan rap parçaları beğeniyle karşılanıyor. Mekanın Sahibi parçasının sözlerinin yeniden uyarlandığı reklam filminin şarkıcının sevenleri tarafından yoğun ilgi ve beğeni gördüğünü söylemek mümkün.

Parçayı beğenenler olduğu gibi eleştirenler de var. Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformlarındaki kullanıcılar ve Ekşi Sözlük’teki yazarlar reklam ile ilgili yapılan yorumlarda parçanın orijinal sözlerinde yer alan popüler kültüre karşı duruşun DeFacto reklamı ile birlikte yıkıldığını söylüyor.

17 Ekim itibari ile televizyon ve tüm dijital platformlarda yayınlanmaya başlayan kampanya önümüzdeki günlerde daha çok konuşulacak gibi duruyor.

Künye: 

Reklamveren: DeFacto
Reklamveren Yetkilileri: Ahmet Yağlıcıoğlu, Elif Çiçek, Neslihan Silen,  Hande Rengigül
Reklam Ajansı: Karbonat
Ajans Başkanları: Melih Dinçer, Cenk Gümüşcüoğlu
Yaratıcı Yönetmen: Cihan Kavaklıpınar
Yaratıcı Ekip Lideri: Varol Döken
Yaratıcı Ekip: Caner Tuncel, Buse Tatar, Caner Mis, Batuhan Eren, Öykü Avaroğlu
Dijital ve Strateji Direktörü: Burak Sıraç
Sosyal Medya Ekip Lideri: Anıl Taş
Sosyal Medya Ekibi: Cemre İnönü
Müşteri İlişkileri Direktörü: Ceren Ünay
Müşteri İlişkileri Süpervizörü: Merve Karaçelik
Müşteri İlişkileri: Alara Büyükçınar
Prodüksiyon: Astronot
Yönetmen: Emir Khalilzadeh
Müzik: Norm Ender

Görsel: YouTube