Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nokta Dergisi Son Sayısında Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun Kapak Çalışmasından Esinlenmiş

Nokta Dergisi Son Sayısında Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun Kapak Çalışmasından Esinlenmiş

Nokta Dergisi'yle, Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun The New Yorker dergisine hazırladığı kapak çalışması arasındaki benzerlik dikkat çekiyor.

Özgün işler ve fikirler konusunda eserlerin farklı medyalarda başkaları tarafından kullanılması kimi zaman tartışmaya açık gibi görülse de ortaya çıkan işe saygı açısından da sorgulamak gerekiyor. Uluslararası üne sahip karikatür ve grafik sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu da hafta başında Facebook sayfasından yaptığı açıklamayla Nokta Dergisi‘nin son sayısında yapılan kapak çalışmasının eserinden çalıntı olduğunu belirtti.

The New Yorker dergisine birçok kez kapak tasarımı yapan Ekşioğlu, 16 Mayıs 2011 sayısı için de Usame Bin Ladin’in yüzünün silgiyle silindiği bir çalışma yapmıştı. Nokta Dergisinin 8 – 14 Haziran 2015 tarihli sayısının kapağı ise Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzü benzer konumlandırmalarla silgiyle silinmiş şekilde hazırlanmış.

Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun uluslararası çapta yaptığı birçok çalışması bulunuyor. 2006 yılına kadar ise 23’ü yurtdışından olmak üzere toplam 64 ödül kazanmış bir sanatçı.

Konuyla ilgili yorum için Nokta Dergisi’ne ulaştık fakat henüz bir alamadık.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Nokta Dergısı New Yorker kapak calısmamı çalmiş !

Posted by Gurbuz Dogan Eksioglu on Monday, 8 June 2015

Görsel; Facebook, Gürbüz Doğan Ekşioğlu