Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wallpaper Dergisi 20. Yılı İçin Kinetik Kapak Tasarladı

Wallpaper Dergisi 20. Yılı İçin Kinetik Kapak Tasarladı

Ekim’de 20. yılını kutlamaya hazırlanan Wallpaper dergisi, okuyucuların e-posta ile talep edeceği bir kit ile yapacağı kinetik kapak tasarımı hazırladı.

20. yılını kutlayan Wallpaper dergisi, normalin dışına çıkan, ilginç bir kapak tasarımı hazırlamak istedi. 508 sayfadan oluşan ve 208 sayfası yalnızca reklamlara ayrılan son sayısı için İngiliz tasarımcı Thomas Heatherwick ile birlikte çalışmayı tercih eden Wallpaper, 20. yıla özel Ekim sayısının sınırlı sayıdaki bir kısmını “Friction Cover” adındaki kinetik kapak tasarımıyla çıkaracağını duyurdu.

Düşük teknolojili olsa da eğlenceli bir kağıt mühendisliğiyle dönüşüm yaratan kapak, bastırılarak katlandığında bir paravan gibi açılıyor ve derginin doğum günü mesajı ortaya çıkıyor. Bu eşsiz proje, Heatherwick’in 1994’te kurduğu Heatherwick Studio’da yaratıldı. Tasarımcının eski çalışmalarını hatırlatan kapak tasarımı mühendislik tasarım ve yapım sürecini beraberinde getiriyor.

Kinetik kapağı yapmak için, okuyucuların buradaki adrese e-posta göndermeleri gerekiyor. Kit ellerine ulaştığında ise 8 basit adımı takip ederek kapağı yapması gerekiyor. Kapak tamamlandığında ve hareket ettirildiğinde ise Wallpaper’ın 20. yıl doğum günü mesajı görünür oluyor.

1

2

3

4

5

6

7

8

Görsel: Wallpaper