Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nissan’ın Robot Ördeği Pirinç Üretiminde Tarım İlacını Azaltacak

Nissan’ın Robot Ördeği Pirinç Üretiminde Tarım İlacını Azaltacak

Nissan, Aigamo isimli robot ördeği pirinç üretiminde tarım ilacı kullanımını azaltacak bir çözüm olarak sunuyor.

Nissan ve Ford, otomobillerde kullandıkları teknolojiyi günlük yaşamdaki sorunlara çözüm bularak tanıtmayı tercih eden markalar. Örneğin Ford, havai fişek seslerini geçirmeyen köpek kulübesi, kendinden frenli market arabası, şerit işgalini önleyen akıllı yatak gibi prototiplerle yüzlerde tebessüm yaratan işlere imza attı. Nissan da benzer bir mizahi yaklaşımla; ayakta sıra beklemeye son veren otonom sandalye ve otonom eşyalarla dolu bir otel gibi projelerle ProPILOT Park özelliğini tanıtmıştı. Nissan bu defa, biraz daha ciddi bir konuya el atıyor ve amacı da otomobil tanıtmak değil. GDO ve tarım ilacı gibi nedenlerden gıda terörü yaşadığımız; gıda krizinin pençesine girdiğimiz bir dönemde Nissan, Aigamo isimli robotla karşımıza çıkıyor.

Aigamo, köklü bir tarım geleneğini örnek alıyor

Aigamo, çiftçilerin pirinç yetiştirirken yabani ot ve böcek ilacı kullanımını azaltmalarına yardımcı olacak bir robot ördek. Kompakt robot, su altındaki çeltik tarlalarında perdeli ayaklarıyla yüzen ördeklerin doğal hareketlerini taklit ediyor. Ördekler pirinç yetiştiricileri tarafından özellikle yetiştirilen hayvanlardı. Çünkü ilave gübre sağlıyorlardı, yabani otlara zarar veriyorlardı ve böcekleri yiyorlardı. Aigamo robot ismini, bu uygulamada kullanılan ördek cinsinden alıyor.

Ağırlığı 1,5 kilo olan robot yaklaşık olarak bir elektrikli süpürge büyüklüğünde. Alt tarafındaki iki döner lastik fırça, ördek ayağı işlevi görüyor. Bu yapay ayaklar, suyu karıştırarak oksijenlenmesini sağlıyor ve yabancı otların kök salmasını önlüyor.

Robot; Wi-Fi, pil, güneş enerjisi ve GPS özelliğiyle donatılmış. Bu özellikleri sayesinde tarlada kendiliğinden gezinebiliyor. Nissan robotun prototip versiyonunu şu anda kuzeydoğu Japonya’daki Yamagata prefektörlüğünde test ediyor. Aigamo gibi yeniliklerin, tüketimin azalması ve yaşlanan nüfusun tehdidi altında olan Japonya’da pirinç tarlalarının korunmasına yardımcı olacağı öngörülüyor.

Aigamo

Görsel: YouTube