Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New York Sular Altında

New York Sular Altında

Clare & Max, yeni kısa filmleri two°C - New-York City'de iklim değişikliği nedeniyle sular altında kalmış bir New York simülasyonu yaratıyor.

Gezgin ve deneysel film yapımcısı ikili Clare & Max, geçtiğimiz yıl yer verdiğimiz Paris’i bomboş bir film setine çevirdikleri Apparences adlı çalışmalarıyla dikkat çekmişti. İkili bu defa iki hafta önce yayınladıkları two°C – New-York City adlı kısa filmle iklim değişikliğine dair duyarlılıklarını dile getiriyor. Film “New York sular altında kalsaydı neye benzerdi?” sorusunu görsel açıdan bunu gerçekleştirerek yanıtlıyor.

two°C, bilim insanı James Hansen’ın iklim değişikliği nedeniyle mega kentlerde deniz seviyesinin yükseleceği ve New York’un da bu tehditle karşı karşı karşıya olduğu öngörüsünden hareketle yaratılmış. Dolayısıyla film, New York’un sular altında kalmış hayalet bir şehir olarak simülasyonu. Sokaklardaki insanlar Photoshop ile silinmiş ve ardından 3ds Max ile şehri kaplayan su örtüsü eklenmiş.

Vimeo kullanıcılarının da ifade ettiği gibi, filmde şehir terk edilmiş ve her yanı sularla kaplı bir haldeyken elektriğin olması biraz göze batıyor. Her şeyden önce sular altındaki bir şehirde elektriğin olması gerçek dışı olarak nitelendirilmiş. Öte yandan Clare ve Max, hayatın bir yerlerde halen devam ettiği hissini vermek ve daha büyük bir etki yaratmak açısından elektriği kesmemeyi uygun bulduklarını belirtiyor.

Görsel: Vimeo