Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nakit Ödeme Müdavimlerini Dijital Ekonomiye Isıtan Paycode’lar

Nakit Ödeme Müdavimlerini Dijital Ekonomiye Isıtan Paycode’lar

California'lı girişim PayNearMe ödemelerini nakit yapanlarla çevrim içi işlem yapanları buluşturuyor.

Ödeme işlemlerinin çevrim içi şekilde halledilmesi egemenleşen bir yöntem olsa da ABD’de %30 civarında bir kitlenin nakit ödeme yanlısı olduğu gerçeği California’lı girişim PayNearMe‘yi harekete geçirdi. Hedefleri banka hesabı olmayan bu kitleyle dijital ekonomi döngüsünü buluşturmak.

Kullandıkları yöntem ise nakit ödeme yapma yanlısı müşterinizle PayCode adını verdikleri QR kodlar üzerinden sizi buluşturmak. Nakit ödeme yapacak müşteriniz üç şekilde PayCode sahibi olabilir; onlara faturayla beraber gönderebilir veya özel olarak e-posta/mesaj olarak yollayabilirsiniz, PayNearMe.com sitesi üzerinden kendisi edinebilir ya da müşteriniz websitesi üzerinden ödeme yaparken kod kendisine gönderilebilir.

PayCode’u aldıktan sonra müşteriniz 7-Eleven, Family Dollar, ACE Cash Express gibi yerel şubelere gidip akıllı telefonlarından barkodu tarattırıp nakit ödemesini yapabiliyor. Üstüne de ödemeyi yaptığına dair makbuz alabiliyor. Yaptığı ödeme de anında banka hesabınıza geçiyor.

PayNearMe araba kiralama, sağlık, sigorta, sosyal hizmetler, emlak, e-ticaret, ulaşım, doğrudan satış, oyun gibi pek çok sektörde kullanılabiliyor. Haberin dilinin yansıttığı ticari amaçlar dışında kişiler bireysel/tüketici olarak da hizmetten faydalanabiliyor.

Manşet görseli: TechCrunch