Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
14 Yıl Sonra Kesilen Sakalların Hikayesi Tıraş Bıçağı Reklamı Oldu

14 Yıl Sonra Kesilen Sakalların Hikayesi Tıraş Bıçağı Reklamı Oldu

Super-Pharm’ın kampanya filminde, havalı tıraş olma sahneleri yerine, 14 yıl sonra sakallarına veda eden bir adamı ve ailesinin verdiği duygusal tepkileri izliyoruz.

Super-Pharm, tıraş bıçağı sektörünün şişman bütçeli devleriyle boğuşabilmek için ürününün özelliklerini parlatan bir film yerine, kendisini değişimin sağlayıcısı olarak konumlandıran bir 14 yıllık sakalın kesilme belgeselini çekip kampanya videosuna dönüştürmüş.

Super-Pharm’ın “Life M6” tıraş bıçakları için hazırlanan filmde, 14 yıldır sakallı olan 44 yaşındaki Amit’in sakallarına veda edişini ve aile bireylerinin onu ilk gördüğündeki duygusal tepkilerini izliyoruz: Annesi ve kız kardeşi onu aile dükkanlarına gelen bir müşteri sanıyor, babası tanımayıp yanından geçip gidiyor, karısının ve çocuklarının ağızları şaşkınlıktan açık kalıyor.

En çok da Amit’in kendi verdiği tepki ilgi çekiyor: “Rüzgarı ve güneşi hissedebiliyorum. Güneş cildimi okşuyor, muhteşem.”

https://www.youtube.com/watch?v=r8PPYv83wtY
BBR’dan Eva Hasson’ın söylediğine göre; alışık olduğumuz jilet reklamı formatının oldukça dışında çekilen reklam filminin taşıdığı başarısızlık riski için reklamveren uyarılmış. Nitekim, aslında 3 adet çekilen belgesel niteliğindeki duygusal kısa filmlerden sadece bir tanesi kampanyada kullanılabilecek standartları tutturabilmiş. Duygusal, doğal tepkileri yakalayabilmek için tek fırsat sunan formata rağmen; Amit, sakalı ve ailesinin hikayesi sonunda bir haftadan kısa bir sürede 430.000 izlenme elde etmiş. Super-Pharm’ın ajansla hemfikir olup böylesine bir risk alması ayrıca hayranlık uyandırıyor.

Künye:

Reklamveren: Super-Pharm
Ajans: BBR Saatchi & Saatchi Tel Aviv
CEO: Yossi Lubaton
Baş Yaratıcı Yönetmen: Nadav Pressman
Yaratıcı Yönetmen: Idan Levy
Sanat Yönetmeni: Michal Gonen
Yazar: Yair Zisser
Dijital Yaratıcı Yönetmen: Maayan Dar
Yapımcı: Odelia Nachmias Freifeld
Süpervizör: Noa Sharf
Stratejik Planlama: Roni Arisson
Yapım Şirketi: T GO Tom Sofer
Yönetmen: Oded Binun
Post prodüksiyon: Broadcast

Görsel; Youtube