Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Morgan Freeman Türk Sanatçı Mohaç Yücel’in Çizimini Paylaştı

Morgan Freeman Türk Sanatçı Mohaç Yücel’in Çizimini Paylaştı

Ünlü isimlerin ve film karakterlerinin dijital portrelerini çizen Mohaç Yücel’in Morgan Freeman’ı çizdiği işini oyuncunun kendisi de özel bir teşekkürle Instagram'dan paylaştı.

İstanbul merkezli sanatçı Mohaç Yücel, şimdiye kadar farklı kuruluşlarda yaratıcı yönetmenlik yapmış kullanıcı deneyimi ve kullanıcı arayüzü tasarımı alanlarına odaklanan bunlarla birlikte Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde de ders vermiş çizmeye ve yaratmaya meraklı bir illüstratör. Kendine has tarzıyla ünlü simaların ya da film karakterlerinin portrelerini çizen sanatçı, illüstrasyonlarının hayata geçirilme sürecini de Instagram hesabından paylaşıyor.

Mohaç Yücel şimdiye kadar Türkiye’den ve dünyadan birçok sanatçının, sporcunun ya da film karakterinin çizimini yaptı. Bu isimler arasında Sergio Ramos, Che Guevara, David Bowie, Bob Marley, Keanu Reeves, Jack Nicholson, Cem Karaca, Barış Manço, Jack Nicholson, Jon Snow, Edward Scissorhands, Sherlock Holmes gibi film karakterleri ve ünlü isimler bulunuyor.

Morgan Freeman’dan Mohaç Yücel’e teşekkür

Geçtiğimiz Eylül ayında Morgan Freeman’ın da portresini çizen Mohaç Yücel’in bu işini sanatçının kendisi de Instagram hesabından özel bir teşekkürle paylaştı. Sanatçıların dijital ortamlarda yaratıcılığının yeni yollarını keşfetmesini beğeniyle takip ettiğini söyleyen Morgan Freeman, kendisinin dijital portresinin çizimi için Mohaç Yücel’e teşekkür etti.

Mohaç, Morgan Freeman işinin basılı kopyasını yakında satışa çıkaracağının da bilgisini paylaştı. Bununla birlikte buradan elde ettiği gelirin yüzde 50’sini ormanlarımızın yerine yenilerini koymak adına Tema Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı. İllüstratör, basılı kopyaların yanı sıra bir tanesini Morgan Freeman’a hediye etmek üzere toplamda 5 adetle sınırladığı limitli NFT’sini de yakında satışa çıkarmayı planlıyor.

Mohaç Yücel’in diğer işlerine bakmak için Instagram ya da Twitter hesabına göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram