Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MINI Otomobilleri Tanıyan Reklam Panoları

MINI Otomobilleri Tanıyan Reklam Panoları

MINI otomobilleri Londra anacaddelerindeki dijital reklam panoları tanıyor ve kişiye özel içerik yaratıyor.

Coca-Cola’nın geçtiğimiz günlerde haber yaptığımız Personal Road projesini hatırlarsınız, kullanıcılar reklam panolarının altından geçerken onlara özel kişiselleştirilmiş mesajlar veriliyordu. Detayları burada.

Yolları ve yollar üzerindeki dijital panoları kullanmak ise belki de en çok bir otomobil markasına yakışırdı, öyle de oldu. MINI için yine Iris‘in geliştidiği Londra’nın en işlek caddeleri üzerinde yer alan dijital reklam panoları yoldan geçen MINI sahibine özel mesajlar veriyor, ‘Hey krem rengi MINI, senin sırrın ne?’, ‘ Hey mavi MINI naber?’, ‘Merhaba kırmızı MINIli, çok iyi görünüyorsun’ gibi. Yazılım, yaklaşan MINI otomobilleri tanıyor, sistem 50 araç içinden MINI’yi tanımak üzere test edilmiş.

Yol üzerindeki benzin istasyonlarında MINI sahiplerine sandviç, içecek gibi kahvaltı kıyakları, çiçek hediye etmek, depoyu doldurmak gibi güzellikler de yapılıyor. Kullanıcı isterse dilediği fotoğrafı ve mesajı da reklam panolarına taşıyabilir. Not Normal kampanyası MINI sahipleriyle böyle kutlanıyor.
Esasında fikir olarak MINI bu uygulamayı bundan 6 sene önce 2007 yılında MINI otomobillerin anahtarlıklarına yerleştirdiği radyo çiple yaklaşayan otomobilden sinyal alarak zaten gerçekleştirmişti. Hatırlatmakta fayda var, aşağıdaki o yıllardan: